Szabadidő

Hollókői Húsvéti Fesztivál: a legjobb családi kirándulás!

Húsvétkor fantasztikusan színes, élménydús programokkal várja Hollókő a látogatókat. Palóc gasztronómia, népszokások az elmaradhatatlan locsolkodással, koncertek, családi és gyermekelőadások. Április 4. és 6. közt folyamatos program szórakoztatja a bájos ékszerdoboz-faluba látogatókat, kicsiket és nagyokat egyaránt. Hollókőt mindenkinek látnia kell!
Hollókői Húsvéti Fesztivál: a legjobb családi kirándulás!

Idén még érdekesebb

Hollókő Magyarország egyetlen olyan faluja, mely szerepel az UNESCO világörökség listáján. A csodálatos Ófalu Magyarország egyik legtöbbet fényképezett látványossága. Lakói húsvétkor népviseletbe öltözve keltik életre a magyar húsvéti népszokások legjavát. Igazi, palóc húsvéti forgatagba kerül itt a látogató. Idén még gazdagabb, még színesebb a program és a látvány. A település az ÉMOP-2.2.1/A-12-k-2012-0005. számú, “Próbáljon szerencsét Hollókőn!” elnevezésű pályázat keretében új látnivalókkal bővült. A vendégek egy népmese kellős közepében érezhetik magukat és tölthetik el az idejüket a különböző koncertek, kézműves bemutatók, gasztronómiai programok, a Táncház, a Kézművesház és a többi érdekesség közt.

Hollókői Húsvéti Fesztivál: a legjobb családi kirándulás!

A magyar ice bucket kihívás

Hollókő egyik legismertebb és leglátványosabb húsvéti népszokása a locsolkodás. A falu összes, hagyományos népviseletbe öltözött eladó lányát kötelező ilyenkor eláztatni. Nincs olyan pörgős rakott szoknya a faluban, ami ilyenkor száraz marad! A locsoláshoz a legények egy vödörnyi hideg kútvizet használnak, hogy a lányok el ne hervadjanak. Hollókő az egyetlen olyan hely, ahol a fiatalok kivétel nélkül a régi hagyomány szerint, vízzel locsolkodnak.

Hollókői Húsvéti Fesztivál: a legjobb családi kirándulás!

A húsvét legjava

A vendégek kóstolót kapnak a környék legjobb, palóc gasztronómiájából, kiváló borokból és pálinkákból, a kicsiket gyermekprogramok, a nagyokat nép- és világzenei koncertek várják. Fellép Szabó Balázs, Ferenczi György és a Rackajam, a Kerekes Band. Lesz mesemondás és tánctanítás. Ha szeretné átélni a hagyományos, magyar húsvét hangulatát remek ételek-italok és programok mellett, Hollókőn a helye. Jöjjön el ön is, legyen az élmény részese!

Hollókői Húsvéti Fesztivál: a legjobb családi kirándulás!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top