Szabadidő

12 könyv, amit érdemes elolvasni tavasszal

Nincs is jobb, mint az első, tavaszi napsugarak simogatására piknikezni egyet egy kockás pléden, majd izgalmas, sodró regények társaságában lazítani. A legjobb friss megjelenésű kötetek között mindenki találhat kedvére valót. Íme!

Caroline Kepnes: TE (Alexandra Kiadó)

12 könyv, amit érdemes elolvasni tavasszal

Egy őrülten szerelmes, kissé elvont alak, aki bármire képes azért, hogy végre elnyerje szíve választottja, a fiatal írónő, Guinevere Beck kegyeit. Attól sem riad vissza, hogy feltörje választottja Facebook-, Twitter- és Instagram-fiókjait, hogy minél többet megtudjon róla, ez által pedig minél jobban a kedvében járhasson. Semmi más nem lebeg a szeme előtt, csak az, hogy a nőt végre maga mellett tudhassa. Egy dologgal azonban nem számol: kiderül, Guienevere nem az a földre szállt angyal, akinek hitte, sőt! Sötét titkokat rejteget. Caroline Kepnes regénye egy vérfagyasztó, könyörtelen, eszelős szerelem története.

David R. Gillham: Asszonyok városa (Alexandra Kiadó)

12 könyv, amit érdemes elolvasni tavasszal

Lebilincselő regény hétköznapi emberekről, nem hétköznapi időkben. Berlin 1943-ban, a világháború tetőpontján szinte a nők városa volt. Sigrid, a látszatra minta-katonafeleség gondoskodik az anyósáról, ügyesen beosztja az élelmiszerjegyeket, falakat épít maga köré, így próbál túlélni, miközben szeretőjéről álmodozik, akinek nyoma veszett. Azonban nem csak neki vannak titkai… a házba egy magas rangú SS tiszt költözik a családjával, és Sigrid akarata ellenére is az újonnan jöttek bűvkörébe kerül. Az asszony előtt hamarosan feltárul egy olyan világ, melynek létezéséről addig fogalma sem volt: a szörnyű valóság világa.

J. Kenner: Őrült vágy (Athenaeum Kiadó)

12 könyv, amit érdemes elolvasni tavasszal

Újabb kötet a sötét erotika és a bonyolult férfijellemek rajongóinak. Tyler Sharp merész, veszélyes és elbűvölően szexis, mindig megszerzi, amit akar. Most azonban fennakadt a horgán egy fiatal nő, aki elég erős ahhoz, hogy ellenálljon neki, és ne adja magát. Azonban, ahogy az lenni szokott, végül mindent legyűr a vágy, és a két főszereplő egymásra talál, hogy egy rendkívül szenvedélyes és viharos kapcsolatban kapjon teret kettejük közös élete. Kérdés, hogy elbírnak-e egymással? Kiderül J. Kenner túlfűtött regényéből.

Robert Galbraith: A selyemhernyó (Gabo Könyvkiadó)

12 könyv, amit érdemes elolvasni tavasszal

Fordulatokkal teli, letehetetlen krimi a Harry Potter szerzőjétől, J.K. Rowlingtól, aki Robert Galbraith álnéven is alkot. A történet középpontjában ezúttal egy sikeres író halála áll, akit vélhetően azért gyilkoltak meg, mert új kéziratában sok-sok ismerőséről lerántja a leplet, kiteregeti a viselt dolgaikat, egyszóval, életeket tesz tönkre. Cormoran Strike magánnyomozó mindent megtesz, hogy mielőtt felderítse az esetet, mert úgy tűnik, a brutálisan kegyetlen gyilkosnak nem volt elég Owen Quine, az író halála. Vérfagyasztó, körömrágósan izgalmas krimi!

Nora Roberts: A gyűjtő (Gabo Könyvkiadó)

12 könyv, amit érdemes elolvasni tavasszal

Mit csinál egy hivatásos “házvigyázó”? Nos, egyfolytában utazgat, és másoknál lakik, akik szintén utaznak – megbízatása abban rejlik, hogy ügyeljen a családok értékeire, és tartsa szemmel a környéket. Lila egy nap, munka közben egy, a nyílt utcán elkövetett, kegyetlen gyilkosság szemtanújává válik, így hozza össze a sors az áldozat bátyjával, Ashtonnal. Egyiküket sem hagyja nyugodni az eset, és együtt kezdenek a hajszába: meg akarják találni a gyilkost, és mire kiderül, hogy egy megszállott műkincskereskedő áll a bűntény mögött, már ők is benne vannak a bajban – no és a Nora Roberts-regényekre jellemzően: a szerelemben is.

Helena Marten: A citromkert (General Press Kiadó)

12 könyv, amit érdemes elolvasni tavasszal

A szerző új regénye egy visszahúzódó nő boldogságkereső útjáról szól, és a 18. századi Frankfurtba, majd onnan Itáliába röpít. Luisának váratlanul meghal az édesapja, aki a végrendelete szerint fiára hagyta a sikeres, családi vállalkozását. A baj csak az, hogy a fiatalembernek évekkel azelőtt nyoma veszett. A fiatal lány mindent megtesz azért, hogy életben tarthassa az üzletet, ám úgy érzi, ez nem fog menni olasz rokonai segítsége nélkül. Itáliába indul hát, életveszélyes utazásra, az Alpokon keresztül, ám mikor végre eléri célját, újabb váratlan nehézségekkel kell szembenéznie.

Nicole Williams: Zuhanás (Könyvmolyképző Kiadó)

12 könyv, amit érdemes elolvasni tavasszal

A fiatal lány, Lucy, új iskolába kerül, és a bemutatkozása olyan rosszul sül el, hogy társai már az első nap után könnyűvérű nőszemélynek tartják. Próbál nem törődni azzal, hogy kiközösítik, csak a céljára figyel: balerina szeretne lenni. Más nem érdekli, egészen addig, míg bele nem szeret Jude-ba, akinek priusza van, állandó hangulatingadozásai, és mindenki veszélyes alaknak tartja. Vonzereje, akár a halálos kór, ami tönkreteheti a fiatal lányok életét. Azonban kisvártatva tragédia történik, amely összeláncolja kettejüket. Borzongatóan izgalmas szerelmi történet!

Eva Kavian: Nem akartam vele élni (Könyvmolyképző Kiadó)

12 könyv, amit érdemes elolvasni tavasszal

Sylvia az elvált szülők gyermekeinek tipikus életét éli: két lakás között ingázik, ráadásul az édesanyja annyit dolgozik, hogy nem ér rá törődni vele, az édesapja pedig mintha csak bejárónőnek használná – alig foglalkozik vele és az ikerhúgaival. Elhatározza, nem akar többé így élni, és ezt azonnal el szeretné mondani az apjának. Ám amikor felhívja, a vonal végén csak hatalmas csattanás hallatszik, majd vészjósló csönd. A lány apja meghal, ő pedig önmagát okolja a történtekért. Vajon hogyan lehet feldolgozni azt, ha már késő, ha már soha nem beszélhetjük meg egy-egy családtagunkkal vélt vagy valós sérelmeinket? Erről szól ez a könyv.

Elizabeth Bard: Piknik Provence-ban (Central Könyvkiadó)

12 könyv, amit érdemes elolvasni tavasszal

Amikor Párizs központjában szerelmi fészket keresett Elisabeth Bard, és az ő jóképű francia szerelme, mindketten azt hitték, tökéletes otthonra leltek. Amikor azonban első gyermekük születése előtt részt vesznek egy romantikus kiruccanáson, eléjük tárul egy ellenállhatatlan, ódon vidéki ház, és elhatározzák: elbújnak ide örökre, méghozzá öntöttvas lábosokba, a francia vidék kék ege alá, a levendulamezők és a mézédes őszibarackok világába. A Piknik Provence-ban emlékirat és csokitól maszatos szakácskönyv, mely arról is mesél, mi mindent rejt az élet a boldogító igen után.

Tommy Wieringa: Szép, fiatal feleségem (Libri Kiadó)

12 könyv, amit érdemes elolvasni tavasszal

Edward, a negyvenes éveiben járó biológus rettenetesen megijed attól, hogy észreveszi magán az öregedés első jeleit. A kapuzárási pánik időszakában szokásos “gyógyszerhez” nyúl: meghódít, majd feleségül vesz egy nála tizenöt évvel fiatalabb nőt. Úgy érzi, majd ez helyrehozza testét-lelkét. Ruth-tal azonban csak a baj van! Nem támogatja a férfi nem egészen etikus tudományos kísérleteit, ráadásul folyton azért nyúzza, hogy gyermekük legyen. A férfi végül beadja a derekát, hátha akkor Ruth megnyugszik, ám a helyzet egyre rosszabb: kisfiuk éjt nappallá téve sír, a feleség összeomlik, Edward pedig szeretőt tart. A kötet története tökéletes példája annak, milyen, amikor valaki homlokon lövi a saját egóját, milyen, amikor valakit a saját bizonytalansága és a negatív gondolatai tesznek tönkre.

Sándor András: Szenvedélyek hálója

12 könyv, amit érdemes elolvasni tavasszal

A Mélyinterjúk kötetek szerzője, Sándor András ezúttal azokat a hölgyeket faggatja, akik a világhálón keresik a párjukat. A kórházi ápolónőtől kezdve, a gyermekét egyedül nevelő édesanyán át a terepjáróból kiszálló milliomos üzletasszonyig széles a kötetben megszólaló nők listája. A kötet azért is rendhagyó, mivel a szerző nem az eddig megszokott internetes beszámolókból vagy levelekből írta a fejezeteket, hanem a társkeresőkről hús-vér emberek mesélnek. Féltve őrzött intim titkok, lelki vívódások, vicces vagy éppen keserédes sztorik gyűjteménye ez a kiadvány a szerelem és a boldogság keresése közben.

Demet Altınyeleklioğlu: Hürrem, Szulejmán asszonya (Trivium kiadó)

A Hürrem, Szulejmán ágyasa folytatásában rendkívül felgyorsulnak az események. Visszaemlékezések helyett most a jelen sodró áradata ragadja magával az olvasót, s valóban veszedelmes évek következnek.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top