Szabadidő

Hózáporokkal támad újra a tél

Hidegfront: hideg levegő, havazás várható a következő napokban. Újra elő kell hát venni a télikabátot, a sapkát. A réteges öltözködés is sokat segít majd.

A hétfő este érkező hidegfront mögött több hullámban hidegebb levegő áramlik fölénk, szerda estétől egy mediterrán ciklon érintheti hazánkat, mely – jelentős bizonytalanság mellett – főként a déli és keleti tájainkra hozhat havas esőt, akár havazást, a szél viszont országszerte megerősödik, gyakran viharossá is fokozódik – írja az időkép.hu.

Kedden a front mögött több órára kisüt a Nap, a gyorsan vonuló gomolyfelhőkből legfeljebb északon, északkeleten fordulhat elő helyenként futó zápor, a hegyekben esetleg hózápor. A délnyugati tájakat leszámítva gyakran erős, időnként viharos lökések kísérhetik a nyugati-északnyugati szelet. Lehűlés veszi kezdetét, a csúcshőmérséklet már csak 6 és 11 fok között alakul.

Újra itt a tél!

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top