Szabadidő

Döntöttek a színházak sorsáról

A Budapest Bábszínház, a Kolibri Gyermek- és Ifjúsági Színház, az Örkény Színház, a Szabad Tér Színház és a Vígszínház ügyvezető igazgatói pályázatainak eredményéről döntött a Fővárosi Közgyűlés szerdai zárt ülésén.

Mind az öt színház esetében a jelenlegi vezető töltheti be továbbra is posztját, így a Vígszínházat Eszenyi Enikő, a Budapest Bábszínházat Meczner János, a Kolibri Színházat Novák János, az Örkény Színházat Mácsai Pál, a Szabad Tér Színházat pedig Bán Teodóra vezetii további öt évig.

Mindegyik színház esetében február 3-án tartották meg ülésüket a szakmai bizottságok. A munkakörök betöltéséről a szakmai bizottság véleményét is mérlegelve döntött a Fővárosi Közgyűlés. Az előadóművészeti törvény alapján a pályázatok értékelését és a szavazás eredményét a helyben szokásos módon közzé kell tenni, ez a Fővárosi Közgyűlés döntéshozatalát követően fog megtörténni.

Döntöttek a színházak sorsáról

 A színházak ügyvezető igazgatói munkakörének betöltésével járó feladatok között van a színház művészeti programjának és gazdasági-üzemeltetési programjának kidolgozása és megvalósítása, valamint szervezeti, vezetési, működési feltételeinek megteremtése.

A Vígszínház vezetésére harmadszor írtak ki pályázatot. Először 2013. július 26-án tett közzé a posztra pályázati felhívást a Fővárosi Önkormányzat. Miután a közgyűlés a pályázatot eredménytelenné nyilvánította – mert egyik pályázó sem érte el a szakmai bizottsági tagok többségének támogatását – 2013. december 3-án új pályázatot írtak ki. A második, másfél éves időtartamra kiírt pályázaton az egyedüliként induló addigi vezető, Eszenyi Enikő nyerte el a színház vezetését 2014. március 1-től 2015. június 30-ig.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top