Szabadidő

Új alkalmazással jött ki a Prezi

A Prezi új applikációja, a Nutshell fényképek, videók és animációk összevonásával készít rövid, megosztható videoüzeneteket.

A Nutshell ötlete onnan jött, hogy a Prezi fejlesztői észrevették, sokan arra használják a Prezi kicsinyíthető/nagyítható felületét, hogy különféle eseményeket – születésnapokat, utazásokat, vagy leánykérést – osszanak meg vele. A Prezivel ugyanis egyszerű képeket, videókat vagy éppen szöveget és grafikát beilleszteni egy végtelen “vászonra”, amiket aztán a mozgás egy kerek történetté köt össze. Ezek adták az ihletet a Nutshell fejlesztéséhez, amivel az élet apró pillanatait lehet kis történetekben elmesélni és egyszerűen megosztani iPhone-ról vagy iPadről.

A Nutshellben három fényképet kell készíteni, amelyeket az alkalmazás rövid videoklippé alakít. Erre a klipre lehet rátenni a szöveget, illetve az animációt, aminek a végén összeáll egy moziszerű kis történet.  A videót akár e-mailben, akár sms-ben is megoszthatjuk, illetve  az feltölthető az Instagramra, Facebookra vagy a Twitterre.

Az alkalmazás nevét az angol “in a nutshell” (dióhéjban) kifejezés ihlette. “A Nutshell pontosan az, amit a neve is sugall: egy nagyszerű történet pillanatnyi térben összefogva” – nyilatkozta Somlai-Fischer Ádám, a Prezi társalapítója és művészeti vezetője. “A Prezi legjobb funkcióiból használtunk fel néhányat – ez az alkalmazás szintén abban segít, hogy az emberek térbeli kontextussal bővítve oszthassák meg ötleteiket és vizuálisan kommunikáljanak az élet pillanatairól a Prezihez hasonlóan hatásos és emlékezetes módon.”

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top