Szabadidő

Törökülésben mosolygott, internetes sztár lett – videó

Övé a világ egyik legbizarrabb YouTube-csatornája.

Benjamin Bennett több mind 120 órányi videóanyagot töltött fel a YouTube-ra arról, hogy teljes csendben, törökülésben, mosolyogva ül a kamerával szemben. Sőt ugyanezt élő közvetítések keretében is “előadta”. És igen, jócskán akadtak nézői, akik persze tudni akarták, hogy miért csinálja ezt. Voltak, akik arra tippeltek, hogy ez művészet, mások szerint meditáció, de akadtak olyanok is, akik úgy vélték, hogy a férfi elmebeteg.

A rejtély néhány nappal ezelőtt megoldódott, amikor Benjamin végre interjút adott a Vice-nak. “Nem is tudom. Úgy tűnt, valami hiányzik az internetről. Úgy tűnt, ezt meg kell csinálni, és senki más nem csinálja meg” – magyarázta Bennett a fura videóit.

Elárulta azt is, hogy érdekli a performance-művészet, így nem bánja, ha performance-ként értelmezik a videókat. “Ha valaki megnézi, arra gondol, hogy meg tudja érteni. Még akkor is, ha nem értik, szerintem az, amit nemértésként értékelnek, valójában a helyes értelmezés.”

Az egyik videó készítése közben egyébként valaki betört Benjamin házába, ő azonban nem tett semmit, csak ült és mosolygott tovább.

Forrás: Oddity Central

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top