Szabadidő

Virtuózok: Lugosi Dániel Ali nyerte a 12 millió forintos fődíjat

A közönség szavazatai alapján a 15 éves Lugosi Dániel Ali klarinétos győzött a közmédia komolyzenei tehetségkutató műsorának pénteki fináléjában.

A nézők a három korcsoport győztesére, a kicsiknél Boros Misi zongoristára, a tiniknél Lugosi Dániel Ali klarinétosra, a nagyoknál Gyöngyösi Ivett zongoristára adhatták le szavazataikat. A győztes, Lugosi Dániel Ali a 12 millió forintot zenei tanulmányaira fordíthatja.    

Kutnyánszky Csaba, a Zeneakadémia oktatási rektorhelyettese a műsor végén rendkívüli bejelentést tett: a 11 éves Boros Misit a versenyen nyújtott teljesítménye alapján felveszik a Zeneakadémia rendkívüli tehetségek osztályába.    

A 15 éves Lugosi Dániel Ali a bécsi zeneakadémia és a budapesti Vörösmarty Mihály Ének-zenei és Nyelvi Általános Iskola és Gimnázium tanulója, felkészítő tanára Johann Hindler professzor, mentora Szepesi János. Ali álma, hogy klarinétművész lehessen, és létre tudjon hozni egy olyan alapítványt, amely segít a család nélküli gyermekeken.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top