Szabadidő

Íme, a többezres Kinder-figura gyűjtemény

Kinder-figurák a padlótól a plafonig, nagyjából így néz ki a gyulai Papp Ferencné Sánta Ildikó felségterülete. Több mint hatezer darabos gyűjteménye van.

Az asszonynak két gyermeke van, most 17 és 23 évesek. A többezres gyűjtemény alapját még az általuk összegyűjtött figurák adták. Ildikó hat éve kezdett el komolyabban foglalkozni a kinderezéssel, amikor találkozott egy békéscsabai gyűjtővel. Azt mondja, meglepve tapasztalta, hogy a gyűjtők többsége középkorú férfi, így ő egy kicsit ki is lóg a sorból.

A festett figurákon kívül az összerakható játékokat is gyűjti. Üvegvitrinekben, tematikusan tárolja őket és megjelenési év szerint is csoportosítja. Naponta nagyjából 3-4 órát foglalkozik velük. A gyűjteményt az aprócska meglepetéseken túl különböző kinderes ereklyék, dobozok, hátizsák és póló, díszcsomagolások, diorámák is gazdagítják.

A gyűjtőtársakkal különböző, főként fővárosi börzék alkalmával, illetve tematikus Facebook-csoportokon keresztül tartják a kapcsolatot – írja a beol.hu.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top