Szabadidő

Virtuózok: ma este kiderül, kik lesznek a győztesek

Az M1-en futó Virtuózok péntek esti adásában derül ki, kik lesznek a közmédia komolyzenei tehetségkutatójának korcsoportgyőztesei.

Csaknem kétezer hangszeres fiatal jelentkezett a tehetségkutató első évadjába, a péntek esti adásban azonban a három korcsoportból már csak kilencen lépnek színpadra, hogy megküzdjenek a győzelemért.

A nagyok közül Gyöngyösi Ivett zongorista, Foki Dániel énekes és Demeniv Mihály harmonikás, a tinik közül Tóth Bettina hárfás, Lugosi Dániel Ali klarinétos és Sándor Zoltán hegedűs, míg a kicsik közül Boros Misi zongorista, Szauer Bianka hárfás és Kiss Zoltán hegedűs versenyez saját korcsoportjában az első helyezésért.

Míg a középdöntőkben a fiatalokat a Magyar Virtuózok Kamarazenekar kísérte, a péntek esti döntőben az MR Szimfonikusok kíséretével, Kovács János vezényletével játszanak a versenyzők. A műsor vendégeként színpadra lép a The Piano Guys nevű amerikai formáció is két különleges slágerfeldolgozással.

A korcsoportgyőztesek egy-egy fellépést nyernek a New York-i Avery Fisher Hall rendezvényteremben, a torontói Roy Thomson Hallban, illetve a miami Kravis Centerben, valamint elkészíthetik első saját lemezüket is.

A péntek esti döntő korcsoportgyőztesei még egyszer színpadra állnak majd, hogy megküzdjenek a Virtuózok “abszolút fődíjasának” címéért, s a december 19-ei élő adásban már a nézők szavazatai döntenek.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top