Szabadidő

Vastapsot kapott a Kolonics Györgyről készült film a díszbemutatón

Az Uránia Filmszínházban megtartott szombati, zártkörű vetítésen Koló egykori versenyzőtársai, edzői és barátai, a magyar kajak-kenu sport meghatározó alakjai, valamint a sajtó képviselői vettek részt.

Vastapsot kapott a Kolonics Györgyről, a 6 évvel ezelőtt tragikus körülmények között elhunyt olimpiai bajnok kenus legendáról készült egész estés dokumentumfilm a díszbemutatón, többen pedig meg is könnyezték az MTI híre szerint.

A Zentai Nóra által írt és Varga András rendezte alkotás 75 percben mutatja be a kenulegenda életútját és a kitűnő sportember egyéniségét. A filmből kiderült, hogy Kolonics György egyrészt kitűnő technikájának, másfelől kitartó, megalkuvást nem ismerő munkabírásának köszönhette sikereit.

A mű nemcsak a kiváló sportolónak állít emléket, de bemutatja azt is, hogyan ápolják tovább a kétszeres olimpiai bajnok Kolonics György emlékét, és mit jelent ő a későbbi generációk számára.

Kolonics György halála a hivatalos jelentés szerint természetes módon, szívtágulattal járó szívizombetegség miatt következett be. A kiváló sportoló a pekingi olimpiára készült, az lett volna az ötödik ötkarikás fellépése. Két olimpiai bajnoki címe mellett a világbajnokságokon 15-ször, az Eb-ken pedig 3-szor állhatott fel a dobogó felső fokára.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top