Szabadidő

George Ezra vagy Culture Beat – programok a következő napokra

Újra Budapesten lép fel George Ezra, de aki a 90-es évek gépzenéjét és tátikáját részesíti előnyben, az menjen a Total Dance Fesztiválra. Programok a következő napokra.

A Moszkvai Városi Balett bemutatja: Hattyúk tava – (2014. november 23-án; Budapest Aréna) –  Még a karácsonyi Diótörő előtt érdemes megnézni az 1988-ban Victor Smirnov-Golovanov orosz koreográfus alapította balett-társulat előadását. A Hattyúk tava Budapesten két, hatvan perces felvonásban, a tavaly elhunyt vezető igazgató, Victor Smirnov-Golovanov rendezésében és Elisaveta Dvorkina által tervezett kosztümökben kerül színpadra.

George Ezra koncert – (2014. november 24-én; Akvárium) – Oké már átcsúszunk hétfőre, de én tuti ott leszek George Ezra budapesti koncertjén. És nem csak a Budapest című slágere miatt, nálam például most ez a kedvenc:

Irie Maffia koncert – (2014. november 22-én; Akvárium) – Még George “annyira brit, hogy megőrülünk” Ezra  előtt menjetek el az Irie Maffia idei utolsó fővárosi koncertjére.

Tesz-vesz muzsika – (2014. november 24-én; MÜPA) – Másfél éves kortól várják ide a még nem ovis piciket, hogy a hétköznapi tárgyak (törölköző, sál, csipesz, gomb, fakocka) kreatív felhasználásával, mindennapos élethelyzeteket (öltözés, fürdés, teregetés) idézzenek fel. Ezeket szövi dalos mondókákba Hegedűsné Tóth Zsuzsanna, az ELTE Tanító- és Óvóképző Főiskolai Karának oktatója.  

Szekszárdi Néptáncfesztivál – (2014. november 22. – 23.)  – Sok év kihagyás után 2 napig ismét a Szekszárdi Néptánc Fesztiválé a főszerep. Az idei versenyre jelentkezettek – az országban és a határon túl működő élvonalbeli felnőtt néptánccsoportok – az 1968-ban útjára indított, több évtizedes múltú fesztivál történetének folytatói. Az együttesek 18 percben mutathatják be, hogy mit tudnak.

Total Dance Fesztivál – (2014. november 22-én; Budapest Hungexpo) – Holdjáró cipő, kazettás magnó, bőgatyás fiúk és kockás farmerszoknyás lányok… Ó azok a 90-es évek! Akit még mindig lázba hoz mindez, az szombaton megnézheti élőben a Culture Beat, DR. Alban, a La Bouche, Alice DJ, és Masterboy fellépését. És akkor még a magyar előadókat nem is említettem. De egyet ki kell emelnem közülük is. Hát fellép a Splash. Ők énekeltek valaha is élőben?

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top