Szabadidő

Jön a Facebook új szolgáltatása!

Irodai programcsomaggal készül a Facebook.

Új szolgáltatás beindításán dolgozik a Facebook – írja az Index.hu a Financial Times cikkére hivatkozva. A Facebook at Work (Facebook a munkahelyen, vagy a Facebook munkában) hasonlít majd arra, amit most látunk, ha belépünk az oldalra, lesz hírfolyam és lesznek csoportoldalak, de a munkahelyi és a privát profil jól elkülönül majd egymástól.

A Facebook nagyjából egy éve dolgozik a megoldáson, és kisebb-nagyobb cégeknél már tesztelik a Facebook at Worköt, a hivatalos indulás sincs messze.

Érdekes, hogy a Facebook pont a munkahelyi környezetben próbál érvényesülni – a világ sok országának sok munkahelye tiltja központilag, hogy a dolgozóik elérjék a közösségi oldal szolgáltatásait (az más kérdés, hogy az okostelefonok és a mobilinternet világában ennek mennyi értelme van).

Egy kifejezetten a munkahelyi elvárásoknak megfelelő, a közös munkát csetprogrammal, egyidejűleg több dolgozó által szerkeszthető dokumentummal, belső levelezéssel és tárhelyszolgáltatással segítő megoldás azonban áttörheti ezt az ellenállást, és ez komoly felhasználóiszám- és bevételgyarapodást hozhat a Facebooknak.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top