Szabadidő

Az év európai internetes vállalkozójának választották Árvai Pétert

Árvai Péter, a Prezi társalapítója és vezérigazgatója nyerte el az "Év internetes vállakozója" díjat. Az Európai Bizottság és a Hub Institut közösen jelentette be a döntést szerda délután a világ legnagyobb internetes konferenciáján. Ezt az elismerést eddig soha nem kapta még magyar cég vagy vállalkozó.

Az Europioneers díjért 27 országból összesen 1200 vállalkozás indult. Az első körös jelölés után egy 8 tagú zsűri választotta ki azt a 12 céget és vállalkozót, akik bejutottak a döntőbe. A végső győztesről internetes szavazás döntött. Magyar cég vagy vállalkozó még soha sem kapta meg a díjat, és az idei döntőben is a Prezi volt az egyetlen magyar cég.

“Nagyon örülök ennek az díjnak, amiért nemcsak én, hanem a két alapítótársam, Halácsy Péter és Somlai-Fischer Ádám, illetve a Prezi munkatársai közösen dolgoztak meg. A díjak azért is fontosak, mert ezzel egyrészt Magyarország jó hírét visszük a világban, másrészt pedig ezen keresztül sokakhoz eljut az üzenetünk, hogy fontos elkezdeni vállalkozni, fontos hinni magunkban” – mondta Árvai.

A Prezi idén júniusban a Best Founders/Co-founders, azaz a legjobb (társ)alapító kategóriában nyerte meg Európa legrangosabb startup díját, a The Europa’s Awardsot. Akkor a zsűri azzal indokolta döntését, hogy a magyar cég sikere egész Európában példaértékű.

A Prezit 2009-ben alapította Árvai Péter, Halácsy Péter és Somlai-Fischer Ádám. Különlegessége, hogy a hagyományos, slide-okon alapuló előadásforma helyett térben meséli el a történeteket, ennek köszönhetően sokkal élvezetesebb és maradandóbb prezentációkat tarthatunk.

További cikkek a témában:

Nyolc magyar a Financial Times listáján

Obama után Barrosóval találkozott Árvai Péter, a Prezi alapítója

Barack Obama a Prezi vezérigazgatójával találkozott

Egy nap a Prezinél: “A falak mögé rejtett kreativitás”

Ezek 2013. legjobb munkahelyei

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top