Szabadidő

Rendőrkutyák modellszerepben

A K9-es rendőrkutyák kiképzése rengeteg költséggel jár, és még több türelem kell hozzá. A türelem megvan a kiképzőkben, de a pénz mindig jól jön. Bárki segíthet adománnyal, például ha a vásárol a rendőrkutyákat ábrázoló cuki naptárból.

A K9 szó az Amerikai Egyesült Államokból ered: a kutyás rendőrségi egységeket hagyományosan “K-9”-nek hívják. A K-9 a kutyával való összekapcsolása talán az angolul kiejtett K9 (“kéjnájn”) illetve a latin canis, azaz kutya szó hasonlóságából eredhet.

Európában a K9 használata valamivel tágabb. Léteznek hasonló elnevezéssel rendőr- és mentőalakulatok, valamint részükre gyártott termékek. Az európai, K9 elnevezésű kutya- és kiképző felszerelések gyártása magyar indíttatásra kezdődött. Először az osztrák katonaságot, a mentőkutyás alakulatot, később a német szolgálati kutyás egységeket, illetve a keresőkutyás központokat szerelték fel ilyen megjelölésű, Magyarországon készített kutyahámokkal. Mára az európai szabadalmi hivatalban számos márkajelzés és szabadalom alatt futnak K9-es elnevezésű felszerelések.

Az alábbi képeket lehet a 2015-ös naptárhoz megrendelni:

Rendőrkutyák modellszerepben
Rendőrkutyák modellszerepben
Rendőrkutyák modellszerepben
Rendőrkutyák modellszerepben
Rendőrkutyák modellszerepben
Nézd meg az össze képet és az akció reklámvideóját a Lótusz blogon!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top