Szabadidő

Szuper Márton-napi programok

Liba és újbor! És megannyi színes program, ami a Márton-nap alkalmából ezek köré épül.

Márton-napi őszbúcsúztató mulatság
Hol: Magyar Mezőgazdasági Múzeum
Mikor: 2014. november 8., szombat, 10–20 óráig
A hagyományt követve színes programkínálattal, egyebek mellett vártörténeti sétával, gyűjtemény- és toronylátogatással, borászati tárlatvezetéssel, hagyományőrző játszó- és táncházzal, gyermekelőadásokkal, kézműves műhellyel, herendi festőkuckóval, libatollfosztóval, libasimogatóval és Márton-napi totóval készülnek Szent Márton napjára és az újbor ünnepére.

Márton-napi családi fesztivál
Hol: Hévíz
Mikor: 2014. november 8. 2014. november 9.
Szinte lehetetlen minden programot felsorolni, szóval nézzük a legszínesebbeket. Lesz kreatív játszóház a kicsiknek, libafuttatás a nagyobbaknak, bábkészítés, és jótékonysági süteményvásár, és sütiverseny, bográcsba főzés, és operettgála.

Újbor ünnepe Szent Márton napján
Hol: Noszvaj
Mikor: 2014. november 8.
A helyiek a Gazdaházba várják a vendégeket, ahol lesz kemencés sütemény, lúdnyak tészta, újborkóstoló, néptáncbemutató, borvacsora és pincelátogatás.

Márton-napi vigasságok a Sóstói Múzeumfaluban
Hol: Sóstófürdő
Mikor: 2014. november 8.
Éljenek a libás ételek, és ezeket most meg is kóstolhatjuk Sóstófürdőn. Lesz: ludas kása, libatepertő, libazsíros kenyér, sült libazúza és persze libacomb. Ha már vigasságok, akkor jön a libaszépségverseny,  a tollfosztó, és a libahajtó verseny.

Szent Márton Újborfesztivál és Libator a Skanzenben
Hol: Szentendrei Skanzen
Mikor: 2014. november 8. 2014. november 9.
Újbor és libás ételek kerülnek itt is az asztalra, de részt vehetünk a kukoricafosztásban, a tollfosztásban, készíthetünk csutkababát és szalmalibát, valamint őszi dekorációkat otthonra. A színpadon persze művészek szórakoztatják az idelátogatókat, este pedig lesz tűzgyújtás.

14. Márton-napi Vigasságok
Hol: Bogács
Mikor: 2014. november 7. 2014. november 9.
Az egész napos kirakodóvásáron kedvünkre válogathatunk a hagyományos népi portékák között. Lesz persze itt is újborbemutató és -kóstoló. Mellé ehetünk a borosgazdák által készített libaételekből és a mennyei sajtokból. Néptánccsoportokkal is rophatjuk a táncházban, éjszaka pedig fürdőzhetünk.

Marton-napi vacsora
Hol: Gellért Hotel
Mikor: 2014. november 7. – 2014. november 8.
Egyedülálló szálloda-gasztro-túrát járhatunk be Gellért hotel Márton napi gasztro- és borfesztiválján. Végigkóstolhatjuk a legjobb konyhákat vivő vidéki szállodák séfjeinek ínyencségeit. A rendezvény két fesztivál napján – egymást váltva – majd’ száz hazai borászat is bemutatkozik majd. Emellett egy merőben új fogalmat is bevezet idén a Gellért, hiszen a lakáséttermek után itt a “lakosztályétterem”, a hotel bámulatos kilátást nyújtó deluxe apartmanjában.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top