Szabadidő

Indul a Petőfi TV

Az MTV Zrt. és az MTVA két új, közös projektet indított útjára az elmúlt hetekben.

Az új projekt lényegében a már sikeres Petőfi Rádióra épít, amely ma Magyarország harmadik leghallgatottabb rádiócsatornája. “E csatornával az elmúlt években sikerült megszólítani lényegében egész Magyarországot, ezért elhatároztuk, hogy a Petőfi Rádió hangvételéhez, kulturális, zenei és fiataloknak sugárzó tematikájához kapcsolódóan az M2 csatorna este 8 órától akár reggelig is rendelkezésre álló sávjában létrehozzuk a Petőfi TV-t, amely a 16-35 év közötti korosztálynak szóló műsorokat sugároz majd” – áll a közleményben.

A Petőfi TV jelentős részben saját, gyártott tartalommal, élő közvetítésekkel, a fesztiválok, koncertek, szórakoztató programok műsorba emelésével, filmes és ismeretterjesztő, a fiatalok mindennapjait érintő tartalommal a magyar fiatalok hasznos napi tévéjévé kíván válni. “Tisztában vagyunk vele, hogy e csatorna – akár képi világában, akár ritmusában, hangvételében – merőben új lesz a magyar közszolgálati televíziózásban, és azzal is, hogy sok-sok türelemmel, nagy kreativitással és nyitottsággal kell e csatorna hangját, stílusát, műsorszerkezetét kialakítani, alkalmazkodva a mai fiatalok médiafogyasztási szokásaihoz is, beleértve az internetet, s különösen a közösségi médiafelületeket, illetve smartphone alkalmazásokat is.”

A csatorna létrehozása semmilyen módon nem érinti a jelenlegi gyerekcsatorna (M2) kínálatát, struktúráját, műsorait. “Az új csatorna létrehozása, műsorainak készítése a magyar adófizetők számára semmilyen többletköltséggel nem jár majd. A gyártási költségek fedezetét az MTVA a meglévő költségvetésén belüli forrásokból biztosítja. A Petőfi TV a tervek szerint 2015. március 15-én kezdi meg adásainak sugárzását, amely a digitális földfelszíni műsorterjesztésnek köszönhetően minden magyar háztartásban elérhető lesz, az ún. alapcsomag részeként.”

Emellett elindul az M4 Sport csatorna is. “Magyarország a világ országai között is kiemelkedő sportélettel, hagyományokkal rendelkezik. Hazánkban közmegegyezés van arról, hogy a magyar sport kulturális érték, hogy a magyar közönség a nemzetet összetartó erőként tekint a sportra, sportolóira. E felismerés vezetett oda bennünket, hogy önálló, minden magyar állampolgár számára elérhető közszolgálati sportcsatorna létrehozását kezdeményezzük a Médiatanácsnál” – áll a közleményben. Az M4 Sport csatorna vételének helyét és lehetőségét a médiahatóság jogosult megállapítani. E döntéstől függ majd az, hogy az M4 Sport csatorna hol lesz elérhető.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top