Szabadidő

11 idézet és fotó Deményről, a celebkutyáról

Igen, Demény, a kötsög nem csupán egy kutya a sok közül, hanem A Celebkutya, aki jelenleg épp a könyveladási listák élét ostromolja. A titka abban rejlik, hogy egyrészt hihetetlen jó arc, másrészt pedig, hogy ami a szívén, az a száján. Szókimondásával és fizimiskájával mindenkit levesz a lábáról.

Hatalmas sikernek tűnik Demény – Most én ugatok című könyve, aminek bemutatóján sosem látott mennyiségű, csillogó szemű kutyabarát gyűlt össze. Persze nem ő maga írta vizslamancsaival, hanem gazdája, Magos Judit vállalta magára az írnok szerepét. Felhőtlen szórakozás és a világ egy öntörvényű, bohém vizsla szemével nézve: ez vár ránk, akár a blogját, akár a könyvét olvassuk. Álljon itt 11 fotó és 11 idézet Deményről, ami minden oldaláról bemutatja azt a kutyát, akiért a fél ország rajong.

“Demény vagyok. Azért Demény, mert ezt – az amúgy tökre szexuális – nevet adta nekem a Futrinka Egyesület, mikor gondozásába vett. Eredetileg Fickónak hívtak, de már nem emlékszem rá, ahogy nem emlékszem a családra sem, amelyik így nevezett, csak arra emlékszem, hogy elütött az autó, meg rácsokra, meg Gazdi fehér tornacipőjére, mikor értem jött.”

11 kép Deményről, a celebkutyáról

“Ez egyik első közös képem Gazdival. Már akkor sejthettem volna, hogy egy erőszakos nőszemély, aki megfojt a rajongásával…”

11 kép Deményről, a celebkutyáról

A lakás nem otthon, amíg nincsenek mocskos mancsnyomok mindenütt. Hiába néz ki úgy a kecód, mintha kivágták volna a fotóját egy lakberendezési magazinból, UNALMAS! Amíg nem fetreng egy szőrös deményista dög a vadiúj bőrkanapédon, teljesen felesleges hazamenned.

11 kép Deményről, a celebkutyáról

Én pölö tökre nem használom azt a helyiséget, kivéve, mikor Gazdi kimossa a számat bokrozás után vagy mikor benyammogom Iván kakáját. Ez csupán társadalmi munka, ami miatt még az ajtót is képes voltam leszakítani. Most majd visszakerül állítólag. Minek? Szedhetem le újra…

11 kép Deményről, a celebkutyáról

Na, ez egyik első közös képem Maxszal. Nyilván jól látszik, hogy épp azon agyalok, hogyan iktassam ki a falkából.

11 kép Deményről, a celebkutyáról

A leghíresebb Ivános képem, ami miatt Gazdit állatkínzó dögnek tartják, mert »az a kutya megfojtja szegény macskát«… Hja, mondjuk, megfordult néha a fejemben.

11 kép Deményről, a celebkutyáról

Gazdi szerint addig ássak, míg fel nem tör az olaj, de szerintem a zsír jobb lenne. Még nem sikerült közös álláspontra jutnunk a témában, mindenesetre én kitartóan ások.

11 kép Deményről, a celebkutyáról

Még hogy ti, kétlábúak okosak vagytok. Meg odavagytok, ha beszéltek angolul vagy oroszul, kinek ízlése szerint, de kutyául, úgy bezzeg alig értetek. Most komolyan, hogy lehet úgy élni valakivel, hogy azt se tudod, mit akar, mitől lenne boldog, és folyton de folyton félreérted, amit mond??? Mi ez, h á z a s s á g???

11 kép Deményről, a celebkutyáról

Fenyegetőzik Gazdi, hogy agyoncsap, mert durvára el vagyok kanászodva. Szerintem meg az ő idegrendszere lett csirkebél, mióta a ziskolába jár. Most szólok a kölköknek, hogy ha sokáig idegesítik Gazdit, és ezért nekem kell folyton a hátamon fetrengeni megalázkodva és sunnyogva, bemegyek, és kiugatom őket a padból.

11 kép Deményről, a celebkutyáról

Kell egy új macska. PótGazdinál több cicám is volt, és nem is értem, miért korlátoztál le eddig erre az egyre. Ivánt bírom, de szerintem tök alap, hogy néha cserélgetjük az elhasználódott macskáimat.

11 kép Deményről, a celebkutyáról

Na, nekik üzenem: ez a deményizmus. Nem demokrácia. Amint végre elfoglalom méltó helyem a világ irányítóközpontjában, mindenki póráz nélkül lesz, és kakát eszik! Mindenki.”

11 kép Deményről, a celebkutyáról

Képek: Kummer János, Chikán Erika Photography

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top