Szabadidő

Időutazás: szombaton újraindul a Játék határok nélkül

Szombaton délelőtt újra a tévé előtt izgulhatunk a magyar játékosokért Gundel Takács Gáborral, miután új adással jelentkezik a kilencvenes évek nagysikerű tévéműsora, a Játék határok nélkül.

A vetélkedő új szériáját egy nemzetközi stáb forgatta májusban Budapesten, és minden résztvevő ország ebből készítette el saját változatát. A műsorban ezúttal nem városok, hanem országok, Magyarország mellett Oroszország, Indonézia, Franciaország, Egyiptom és az amerikai kontinens csapata verseng egymással. Az új széria 15 epizódját egy 4500 méteres stúdióban vették fel, és minden adásban hat versenyszám kap helyet.

Geszler Dorottya nem tér vissza, de versenyeznek énekesek és sportolók

A magyar csapatnak 48 tagja van, egy műsorban tizenketten szerepelnek, köztük olyan ismert személyiségek, mint a Rippel-fivérek, Puskás Peti énekes, Kozmann György és Zala György világbajnok kenusok, Pulai Imre olimpia bajnok kenus, Szőnyi Ferenc amatőr triatlonista és Kovács Nikolett motorversenyző. A csapat kapitánya Csapó Gábor olimpiai bajnok vízilabdázó.

Varga Edit és Harsányi Levente vezeti a vetélkedőt, a kilencvenes évek szériájának műsorvezetője, Gundel Takács Gábor ezúttal narrátorként szerepel a műsorban, de Geszler Dorottya nem tér vissza.

Az oroszok nagyon készültek

A műsorhoz olyan vicces, nagyméretű díszleteket használtak, mint például egy három méter magas káposzta vagy egy kétméteres teáskanna, fokozta az érdeklődést az indulás előtt tartott sajtótájékoztatón Harsányi Levente. Azt viszont a játékosok most sem tudták előre, hogy milyen típusú feladatokban fognak részt venni. A 48 magyar résztvevőből versenyszámonként választották ki a szereplőket, egy játékos azonban több megmérettetésben is szerepelhetett.

Az orosz csapat tagjai például úgy készültek a versenyre, hogy külön meghívtak a vizes sportágra vagy erőnléti feladatokra specializálódott sportolókat. A játékban tematizált feladatok szerepelnek a vizes megmérettetések között, például volt olyan versenyszám, amelyben egy ellenáramoltatott medencében kellett úszniuk a játékosoknak. A magyarok közül ezt Pulai Imre olimpiai bajnok teljesítette. “Sokszor furmányosságra és fifikára is szüksége volt a játékosoknak ahhoz, hogy jól szerepeljenek az egyes feladatokban”  – fogalmazott a műsorvezető.

 A Játék határok nélkül az egyik legsikeresebb európai tévés vetélkedő volt, amelyet 1965-től 1999-ig a közszolgálati televíziókat tömörítő EBU (European Broadcasting Union) szervezett. A műsor jogait később a francia Mistral Production vette meg, a cég további tíz évadot készített.
 

Nézd meg, ahogyan Gundel Takács Gábor bolondos tudósnak öltözve felkonferálja a ’95-ös budapesti döntőt, majd bejelenti, hogy Geszler Dorottyának kislánya született:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top