Szabadidő

Reese Witherspoont megviselik a szexjelenet-forgatások

Ha a színésznők között egyetlen biztos jövő évi Oscar-jelöltet kell mondani, akkor az biztosan Reese Witherspoon. Londonig repültem, hogy megnézzem az új filmjét, a Wildot, és utána kérdezhessem karrierje eddigi legnehezebb szerepéről.

Csak hármas szexjelenetet ne

“Odamegyek, bemutatkozom a két pasinak, akiket aznap látok először, és már mehet is a hármas szexjelenet-forgatás a sikátorban. Sosem csináltam még csak hasonlót sem” – magyarázta a film után tartott sajtótájékoztatón Reese Witherspoon, mi viselte meg a legjobban a forgatáson. Pedig a Wild nem csak ilyen jellegű kihívásokat tartogatott számára. A Cheryl Strayed (maga az írónő is ott volt a sajtótájékoztatón) életrajzi könyvéből készült film egy olyan nőről szól, aki édesanyja korai halálát, a drogos éveit, a már túlságosan is kicsapongó szexuális életét és a kudarcba fulladt házasságát úgy próbálja feldolgozni, hogy egymagában elindul egy 1500 kilométeres túrára Amerika legvadabb tájain át, hogy így találja meg ismét elveszett önmagát. A szerep nemcsak a fent említett szexjelenet(ek) miatt, valamint azért volt nehéz, mivel a visszaemlékezésekben a 38 éves színésznőnek a tinédzserkori önmagát is el kellett játszania, hanem azért is, mert óriási fizikai megpróbáltatások elé állította a 156 centis, élőben is elképesztően törékenynek látszó Witherspoont.

Küzdelem a Szörnnyel

A sztori nagy részében egy gigászi, a filmben csak Szörnynek becézett hátizsákot kellett a hátán cipelnie, ami simán lehetett úgy húsz kiló, így kénytelen voltam rákérdezni, hogyan birkózott meg a feladattal. Látszólag már a hátizsák említése is fájó sebeket szakított fel benne, mivel meglepően nyers választ kaptam tőle: “Mivel Cheryl sem rendelkezett semmilyen túratapasztalattal, mielőtt útnak indult, a rendező azt akarta, hogy egyáltalán ne ismerkedjem meg a kellékekkel a forgatás előtt. Amikor a filmben azt látod, hogy Cheryl azzal bénázik, hogyan rakja össze a sátrát, az igazából én vagyok, amint reménytelenül próbálom felállítani azt a k**va sátrat. Két k**va óráig tartott, komolyan mondom. És ugyanez volt a helyzet azzal a k**va hátizsákkal is, amit egyszerűen nem bírtam felemelni. Színész vagyok, meg voltam győződve arról, hogy majd valami könnyű dologgal – mondjuk újságpapírral – lesz teli, de aztán Jean-Marc, a rendező odajött hozzám azzal, hogy szeretné, ha tényleg telipakolnám, és végig úgy lenne a hátamon, mivel a súlya látszódna a mozgásomon is. Annyi cucc volt benne, ami Cherylnek három hónapnyi utazásra kellett, szóval képzelheted. Hála ennek, soha olyan erősnek nem éreztem még magam, mint a Wild forgatása után. Leszámítva némi hátfájást.”

Reese Witherspoont megviselik a szexjelenet-forgatások

Így kezeli a bulvárt

A színésznőnek ezen felül azt is túl kellett élnie, hogy egyes nyári jeleneteket télen vettek fel, így sokszor sortban kellett flangálnia a nulla fok körüli hőmérsékletben, ám mégis úgy érzi, hogy egy ennyire összetett, izgalmas szerep megéri a fáradságot. Mivel Witherspoon az elmúlt éveket főleg limonádé-romkomokban töltötte, így szakmai ázsiója kissé megcsappant, viszont a Wild csattanós válasz mindazoknak, akik kételkedtek a képességeiben. Ráadásul pont most jött ki a mozikban a Holtodiglan című sikerfilm is, amit producerként jegyez. A sikerek adta magabiztosság meg is látszott rajta, ugyanis még egy szemtelen újságírói kérdésre is meglepő lelki nyugalommal válaszolt. Amikor az angol bulvársajtó egyik munkatársa arról faggatta, hogy az életben is viselkedett már vadul nemrég (utalva ezzel az esetre, amikor letartóztatták, mivel részegen ordibált egy rendőrrel), és ez a film egyfajta terápiaként szolgált-e neki, csak annyit mondott, hogy az életben a dolgok sokszor bonyolultabbak annál, mint ahogy a sajtó tálalja őket, de elismeri, hogy hibázott, márpedig a hibák arra valók, hogy tanuljunk belőlük.

Reese Witherspoont megviselik a szexjelenet-forgatások

A Wild jövő februárban mutatkozik be a magyar mozikban.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top