Szabadidő

Kiadták a figyelmeztetést: viharos szél és jégeső jön

Figyelmeztetéseket adott ki az ország nagy részére a várható felhőszakadás, illetve a heves zivatarok miatt szerdára az Országos Meteorológiai Szolgálat.

A felhőszakadás miatt Baranya, Bács-Kiskun, Békés, Borsod-Abaúj-Zemplén, Csongrád, Hajdú-Bihar, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok, Szabolcs-Szatmár-Bereg, Tolna és Pest megyére, valamint Budapestre adtak ki elsőfokú figyelmeztetést. Ezeken a területeken az intenzív záporokból, zivatarokból rövid idő alatt 25-30 milliméternél is több eső hullhat.

Erre a 14 megyére és a fővárosra, továbbá Fejér, Nógrád és Somogy megyére a heves zivatarok miatt is kiadták az elsőfokú figyelmeztetést. E szerint ezeken a területeken olyan heves zivatarokra is számítani lehet, amelyet kárt okozó szél, illetve jégeső kísérhet.

A legalacsonyabb hőmérséklet szerdán többnyire 11-16 fok között alakul, de északkeleten helyenként ennél pár fokkal hidegebb is lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet 17-22 fok között valószínű.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top