Szabadidő

27 fokos nyár után jön a hűvösebb idő

Hurrá, nyár volt egész hétvégén, és még hétfőn is marad a meleg. Utána viszont…

Hétfőn többnyire derült, napos idő lesz, északon, északkeleten lehet felhősebb az ég, ott csak későn szűnik meg az éjszaka képződő köd – jelenti az Országos Meteorológiai Szolgálat. Számottevő csapadék nem várható, viszont megélénkül a szél, a Dunántúl nyugati részén olykor meg is erősödik. A legalacsonyabb hőmérséklet 6-14 fok között, a legmagasabb hőmérséklet 21-27 fok között valószínű.

Kedden a párásság, ködfoltok megszűnése után északnyugaton, északon kevesebb, másutt több lesz a napsütés, a legtöbb az Alföldön várható. A Dunántúlon néhol megerősödik a szél, északon, északnyugaton helyenként zápor is lehet. A leghidegebb órákban 10-15 fok várható. Nappal 20-26 fokig melegszik a levegő.

Szerdán már többfelé várható eső, zápor, és helyenként zivatar is kialakul. A légmozgás többnyire mérsékelt marad, de zivatarban erős vagy viharos széllökés is előfordulhat. Rövid napos időszakok délelőtt északkeleten, délután északnyugaton lehetnek. A legalacsonyabb hőmérséklet 9-14, a legmagasabb általában 19-24 fok között alakul.    

A hét második felében már állandósul a felhős ég, az erős szél, és sokfelé lesz zápor, zivatar. Ekkor már legfeljebb 21 fokos lesz a levegő hőmérséklete, de van, ahol a 17-et sem éri majd el. Októberhez képest végül is elfogadható…

Még többet megtudhatsz a hét időjárásáról az Időkép.hu-n!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top