Szabadidő

Íme, a legjobb őszi könyvújdonságok!

Milyen egy médium élete? Hogyan alakul egy fiatal nő sorsa, aki már jegyben jár, de lassan rájön, hogy halottnak hitt egykori párja életben van? És milyen bölcsességet tartogat számunkra legújabb könyvében Paulo Coelho? Őszi könyvújdonságokból válogattunk.
Íme, a legjobb őszi könyvújdonságok

Fábián Janka: Koszorúfonat (Ulpius Ház Kiadó)

Fábián Janka új regényében ezúttal az 1867-es koronázástól egészen a századforduló előtti évekig repíti az olvasóit, ahol is két nehézsorsú nővér, Ella és Blanka életébe csöppenünk, akik egy tragédia miatt váratlanul kénytelenek elhagyni a szeretett, családi birtokot. A rohamosan fejlődő fővárosba, Budapestre kerülnek, majd egyikük Svájcban, másikuk Bécsben talál új otthonra. Nem csak a távolság választja el őket, hanem egy fiatalember felbukkanása is, aki alaposan próbára teszi a testvéri szeretetüket. Vajon révbe érnek-e a lányok, vagy boldogságukat ellehetetlenítik a múlt kísértetei? A történelmi szálakkal teleszőtt, fordulatos regény érdekes, és mindvégig izgalomban tart.

Ken Folett: Az örökkévalóság küszöbén (Gabo Kiadó)

Az Évszázad-trilógia öt 20. századi család életéről mesél. Ken Folett sikersorozatának befejező kötete a hidegháború 1960-as és 1980-as évek közötti politikai és gazdasági változásait mutatja be – persze csöppet sem szárazon – izgalmasan, olvasmányosan. Rebecca Hoffmann, a Kelet-Berlinben élő Von Ulrich család adoptált gyermeke rájön, hogy egy Stasi-ügynökhöz ment feleségül, aki az ő nagypolgári családját figyelte. Eközben George Jakes jogász Robert F. Kennedy csapatához kerül az Igazságügyi minisztériumba, és belecsöppen a polgárjogi mozgalmak közepébe, és a többi szereplő sorsa is érdekes, új fordulatokat vesz. Az eleven történeti háttér előtt játszódó, izgalmas regény karakterei nagyszerű karriert futnak be, magánéletük azonban kevésbé sikeres – nehezen ismerik fel, ki az igazi társuk. A szerző olyan világba visz minket, amelyről azt hisszük, ismerjük, ám a trilógia hatására másnak látjuk.

Dani Atkins: Összetörve (Gabo Kiadó)

Rachel élete látszólag tökéletes: van jóképű szerelme, remek barátai, pár hét múlva pedig egyetemre megy, így boldogsága határtalan. Azonban a világa hirtelen kifordul a sarkából: tragédia történik, amit a lány öt évvel később is magában hordoz. Hosszú idő után hazatér a szülővárosába, de nem tud szabadulni az emlékeitől. Ekkor elesik, és kórházba kerül, és miután magához tér, rájön, talán mégis valós az élet, amiről álmodott. Képtelen a saját emlékeiben hinni, egyre mélyebbre süllyed a megérzésbe, hogy az elveszített szerelme mégis életben van, azonban ő valaki más menyasszonya… Dani Atkins regénye szerelmes mese, ami egy második esélyről szól. Hatására eljátszunk a gondolattal: mit tennénk, ha mi is megkapnánk?

John O’Farrell: A férj, aki elfelejtette a feleségét (Cartaphilus Könyvkiadó)

A neves angol humorista, John O. Farell regényének hőse útban hazafelé, minden előzmény nélkül, egyik pillanatról a másikra elfelejt mindent, ami az életével kapcsolatos. Hogy ki ő, mivel foglalkozik, hol lakik, és van-e családja? Viszontagságos utat jár be a rendőrségen és a kórházon át, mire végre belefut egy régi barátjába, aki vállalja, hogy befogadja, és segít neki felidézni az emlékeit. Például feleségét, a gyönyörű, vörös hajú nőt, akitől éppen válófélben van. Az abszurd helyzetre építő regény üdítően szórakoztatóan meséli el, hogy minden nagy szerelem megérdemel egy második esélyt.

Theresa Caputo: Élet az élet után (Jaffa Kiadó)

Theresa, a nagy sikerű médium különleges világba invitálja az olvasókat: kötete által megtapasztalhatjuk, milyen érzés kapcsolatot teremteni a túlvilággal. Theresa négyéves kislányként vette fel először a kapcsolatot egy szellemmel, ám csak 33 évesen vált képessé arra, hogy igazán befogadja, és uralni tudja különleges tudását. Ekkorra már krónikus szorongás gyötörte őt, amiért nem volt képes kiteljesedni mint médium, hiszen ez volt az életfeladata. Képességével mai napig gyógyítja az embereket az elvesztett szeretteik miatti fájdalomból. Az Élet az élet után egy médium titkairól szóló, igaz mese, nemzetközi bestseller.

Anna Gavalda: Édes életünk (Magvető Kiadó)

Mathilde a nagyvárosi fiatalok életét éli: bulizik, udvaroltat magának, lazul. Aztán egy nap elhagy egy nagyobb összeget, ami egészen megváltoztatja az életét – de nem is a pénz elvesztése, hanem a férfi, aki megtalálja azt. Ő, azaz Yann egy bemutató teremben dolgozik, ahol háztartási robotokat prezentál az érdeklődőknek. Két éve van barátnője, ám kihűlt már a szerelmük, és rájött, valami nagyon elromlott az életében. A két párizsi fiatal életének közös pontja, hogy egyikük sem találja a helyét. Talán együtt sikerülhet? Anna Gavalda kisregénye szórakoztató és elgondolkodtató kor- és kórtörténet a 21. század fiataljairól.

Federica Bosco: Maradj velem, angyal (Libri Kiadó)

Mia karnyújtásnyira van dédelgetett álmától: hogy a világ legnagyobb színpadain táncolhasson, azonban hirtelen ráébred, az elmúlt évtized rengeteg munkája hasztalan volt, hiszen nem is ez az ő útja. Szabadon, kényszer és kötöttségek nélkül szeretne táncolni – Patrick, a kiskora óta mellette lévő angyal égi hangja most, ennél a fontos döntésnél sem hagyja magára. Mia számára új élet kezdődik Londonban, vele tart barátnője, Nina is, aki várandósan vág bele az újságíróképzésbe. Az akadályok leküzdésében segítségükre van Patrick földöntúli alakja, mígnem egy napon elkövetkezik a mesébe illő történet tetőfoka: a szerelem elsöprő ereje. Frederica Bosco Miáról szóló regényfolyama részenként 600 000 példányban kelt el, szerte a világon.

Paulo Coelho: Házasságtörés (Athenaeum Kiadó)

Szerencsés és sikeres nő Linda: alig harminc, és van szerető férje, gyerekei, ráadásul megbecsült újságíró. Belül azonban mégis szorongó, depressziós lélek, és a mindennapjai rendkívül szomorúak. A rutint és a kiszámíthatóságot nem biztonságként, hanem a szabadság hiányaként éli át, akár egy aranykalickába zárt kismadár. Ebből rántja ki egy izgalmas, új szerelmi kapcsolat, és Linda hamarosan a választás kényszerével szembesül – élete sorsfordulóhoz ér. Paulo Coelho érzékeny figyelemmel, könyörtelenül őszintén mesél az élmények erejéről, az elkövetett bűnökről és azok szükségszerű következményeiről.

Péterfy–Novák Éva: Egyasszony (Libri Kiadó)

Terapeutája tanácsára kezdett írni Péterfy-Novák Éva, méghozzá nem akármilyen igaz történetet: a súlyosan értelmi fogyatékos kislánya mellett eltöltött hét évéről, kisfia halva születéséről, és első házasságának nem mindennapi megpróbáltatásairól. Így született meg a könyv, ami eredetileg internetes blog volt, amelyen Évát nők ezrei követték, olvasták hétről hétre, ez által közösséget alkotva osztoztak egymás örömében-bánatában. A blogbejegyzésekből összefűzött kötet semmit sem tagadva, semmit sem szépítve mutatja be a veszteség utáni továbblépés, az elfogadás és a gyógyulás folyamatát. Elolvasásának hatására sok dolog átértékelődik bennünk – jobban tudunk örülni az ablakon bekandikáló napsugárnak is.

Colleen Hoover: Szívcsapás (Könyvmolyképző Kiadó)

A 18 éves Laykennek váratlanul meghal az édesapja, így ő válik édesanyja és öccse egyetlen biztos támaszává. Muszáj erősnek mutatnia magát, ám a lelkében egészen összetörik. Ekkor lép be az életébe a jóképű szomszéd, Will, akinek a költészet iránti, olthatatlan szenvedélye a lányt is magával ragadja. Randevúznak is egymással, ám már az első alkalom is szörnyű felfedezéssel jár – ez mindennapos fájdalommal terheli az eljövendő napjaikat. Küzdenek a vonzalmuk ellen, és szenvednek az őket széttaszító, különös energiák miatt. Úgy tűnik, hiába szeretnének olyan közös jövőt, amelyben a szeretett lény érintése ünnep, és nem fájdalom. Vagy mégis legyőzik a gonosz erőket? Kiderül Colleen Hoover romantikus regényéből.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top