Szabadidő

5 varázstrükk, hogy még több instagramos követőd legyen

"Hogyan szerezhetnék még több követőt Instagramon?" "A fotóim jók, de mégsem kapok elég like-ot." "Hogyan láthatná még több ember a képeimet?" – Ha gyakori használója vagy a képmegosztó oldalnak, valószínűleg már benned is többször felmerülhetett ezek a kérdések. Íme, néhány ötlet:

Lépj ki a keretből!

Mindenki fejében úgy él, hogy Instagram = négyzet alakú képek. Nem kell feltétlenül elfogadni ezt a korlátozást, hiszen nem minden kép mutat jól négyzet alakban. Sőt, a tájképek sokkal szebbek horizontálisan. A legtöbb telefon fényképezője is 2:3-as arányú. Ezekre segítség néhány remek mobilalkalmazás. (IOSAndroidWindows)

Az arcok népszerűbbek

Ha arcok szerepelnek a képeken, azok mindig népszerűbbek! Nem számít hol – utcán, videóban, honlapon vagy éppen a közösségi oldalon. A Georgia Institute of Technology és a Yahoo Labs elemeztek 1,1 millió képet. A következő eredményekre jutottak:

A képek, amiken arcok vannak 38 %-kal több like-ot kaptak, és 32 %-kal magasabb volt a hozzászólások aránya is.

5 varázstrükk, hogy még több instagramos követőd legyen

Tehát a szelfiké a jövő? Úgy tűnik, hogy igen. Érdemes arcokat becsempészni a vállalati stratégiába. Ezt a taktikát alkalmazza a National Geographic hivatalos Instagram-fiókja is.

A sárga és kék több eladást eredményez!

Ha egy márka vagy kisebb üzlet eladásra használja Instagram-fiókját, valószínűleg a sárga és kék színek használata a leghatásosabb erre a célra, derült ki a Wisconsin Egyetem tanulmányaiból.

A többi tippet a Közösségi média blogon találod!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top