Szabadidő

20 ezer kilométert autózott egy kínai pár Sanghajból Birminghambe

Családjuk és a barátaik azt hitték, megőrült a pár, ők csupán zarándoklatnak tekintették az utat.

Húszezer kilométert autózott Sanghajból Birminghambe egy kínai pár, hogy eljussanak a városba, ahol egykor minibuszukat tervezték. A 48 éves Jao Kuo-csen és Csie Vu az utat zarándoklatnak tekintette: járművük egy Sanghajban készült Maxus V80 volt, amelynek “szellemi otthona” az angol iparváros. Július elsején indultak Sanghajból, Birminghambe augusztus 26-án érkeztek meg.

A Mongólián, Oroszországon, Finnországon, Svédországon, Norvégián, Dánián, Németországon, Hollandián és Franciaországon keresztül vezető utat két évig tervezték. Mindketten abbahagyták a munkát, Csie Vu az amerikai Abbott vállalatnak dolgozott, Jao Kuo-csen a Shanghai Money Weekly hetilap sajtófotósa volt. “Családunk és a barátaink azt hiszik, megőrültünk, de mi nagyon boldogok vagyunk, hogy sikerült” – mondta Csie Vu.

A Maxus V80 minibuszt régebben a birminghami LDV gyár készítette, de a nevet és a szellemi tulajdont 2010-ben egy kínai cég megvásárolta, azóta a modellt Sanghajban gyártják. “Ez volt az oka, hogy Birmingham lett az úti célunk, onnan származik az autónk, az LDV tervezte, ez az otthona” – tette hozzá Csie Vu. Az LDV régi telephelyét ugyan nem találták meg, mert vasútépítési célból időközben megvásárolták, mégis boldogok, hogy eljutottak oda, és Anglia más részeire is kíváncsiak.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top