Szabadidő

Vetítés közben szólhat hozzá a közönség a filmhez

Szerintünk elég idegesítő lehet.

Néhány kínai mozi bevezette azt a lehetőséget, hogy a nézők vetítés közben hozzászólhatnak a filmhez, oly módon, hogy a megjegyzéseiket szövegesen elküldik egy megadott telefonszámra. Miután a moderátorok átnézték, a szalonképesnek ítélt szövegeket a filmvászon felett elhelyezett képernyőre vetítik, vagyis azok a filmnézéssel egyidejűleg olvashatók.

Az ötlet egy kínai videós chatoldal működésén alapul, mely rendkívül népszerű a helyi tinédzserek körében. Azzal, hogy a kommentelés lehetősége már a film alatt adott, lényegében az internetezés egy elemét emelik be a mozitermekbe, amivel elsősorban a tini korosztályt célozzák.

Mi valószínűleg megőrülnénk, ha már a moziban, film közben is mások hozzászólásait kellene olvasgatnunk. Ugyanakkor nyilván vannak olyanok, nemcsak a kínai tizenévesek között, akiknek bejönne ez a lehetőség.

Nektek mi a véleményetek róla? Örülnétek, ha Magyarországon is lenne ilyen, vagy messze elkerülnétek azt a mozit, amelyik bevezeti?

Vetítés közben szólhat hozzá a közönség a filmhez

Forrás: Springwise

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top