Szabadidő

Micsoda férfi! – ma 65 éves Richard Gere

Ma ünnepli 65. születésnapját a férfi, aki kikaparta Julia Robertset a gettóból. Ha a Szürke 50 árnyalatát a 80-as években írják, tuti Richard Gere lett volna a főszereplő. Galériánkkal őt köszöntjük.
Micsoda férfi! - ma 65 éves Richard Gere

A meglepő középső névvel rendelkező Richard Tiffany Gere 1949. augusztus 31-én született a pennsylvaniai Philadelphiában. Sportösztöndíjjal tanult filozófiát, de két év után otthagyta a főiskolát.
Első jelentősebb színészi szerepét a Grease eredeti londoni előadásában kapta 1973-ban. A mozivásznon is ekkortájt találkozhattunk vele először, az 1977-es Nappalok és éjszakák című thrillerben szerepelt, majd 1978-ban Mennyei napokban.

Micsoda férfi! - ma 65 éves Richard Gere

A nyolcvanas években Gere olyan filmekben szerepelt, mint a Higgy neki, hisz zsaru, majd 24 évvel ezelőtt, 1990-ben jött a Micsoda nő!

Micsoda férfi! - ma 65 éves Richard Gere

Bár a rajongók megannyi fórumon követelték a prosti és a gazdag üzletember történetének folytatását, erre soha nem került sor. Leginkább azért, mert Julia Roberts hallani sem akart arról, hogy újra utcalányt alakítson. Helyette 1999-ben jött az újabb közös film, az Oltári nő.

Micsoda férfi! - ma 65 éves Richard Gere

1991-ben vette feleségül Cindy Crawford modellt, akivel 1995-ben elváltak. Crawford néhány évvel ezelőtt egy interjúban így beszélt a kapcsolatukról. “Huszonkét évesen még túl fiatal voltam a házassághoz, ma már tudom. Akkor még azon gondolkodtam, ki is vagyok valójában, mit szeretnék elérni az életben. Richard viszont már akkor 37 éves volt. Ő is tudta, érezte, hogy még nem nőttem fel a házassághoz, vagy az elkötelezettséghez, de sokáig nem mertük kimondani.”

Micsoda férfi! - ma 65 éves Richard Gere

Gere 2002-ben kötött házasságot a modell és színésznő Carey Lowell-lel. Egyetlen gyermekük, Homer James Jigme Gere idén februárban lett 14 éves. A fiú a Homer és a James neveket a nagyapjai után kapta, míg a Jigme egy tibeti név.

Micsoda férfi! - ma 65 éves Richard Gere

2013 őszén Gere és felesége a válás mellett döntött. Akkor úgy fogalmaztak: “mindketten másfajta életformát kedvelünk”. Míg Carey szereti az összejöveteleket, szívesen tölti az idejét partikon, addig Gere inkább a csendet és a nyugalmat keresi.

Micsoda férfi! - ma 65 éves Richard Gere

Idén áprilisban – néhány hónappal azután, hogy kiderült Gere és felesége különválása – az amerikai US Weekly már arról írt, hogy a színész egy gasztrovetélkedő háziasszonyával, bizonyos Padma Laksmival randevúzik. A párt állítólag a Dalai Láma mutatta be egymásnak, de a bimbózó románc a hírek szerint júliusban véget ért.

Micsoda férfi! - ma 65 éves Richard Gere

De visszakanyarodva a színészethez, Gere tehetségét egy különös eset is bizonyítja. Idén áprilisban új filmjét forgatta New Yorkban, a moziban pedig egy hajléktalant alakít. Egy francia turista éhező kukázónak nézte a hollywoodi filmsztárt, és neki adta pizzája maradékát. A 42 éves párizsi nő tört angolsággal, francia szavakat keverve a beszédébe mentegetőzött, hogy a pizza már hideg. Gere szemrebbenés nélkül elvette tőle az ételt, és ezt válaszolta: “Nagyon köszönöm. Isten áldja meg.”

Micsoda férfi! - ma 65 éves Richard Gere

Gere 65 évesen is aktív színész. Idén 4 produkcióban is találkozhatunk vele, jövőre azonban (egyelőre) csak egy filmben fog szerepelni. Képünk a legfrissebb, Franny című mozijának forgatásán készült.

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top