Szabadidő

Bocsánatot kért fia drogügye miatt Jackie Chan

Saját hibájának nevezte fia illegális droghasználatát Jackie Chan hongkongi akciófilmsztár, a kínai drogellenes kampány arca, aki bevallása szerint sosem volt elég jó apa, s nem fordított kellő figyelmet gyermeke nevelésére.

A színész több mint 22 millió követővel rendelkező mikroblogfiókján azt írta: fiának elmúlt napokban kipattant drogbotránya komolyan megrázta. Érzéseiről Chan úgy fogalmazott: apaként fájdalmat érez és dühös, közéleti személyiségként pedig szégyelli magát. A színészt 2009-ben Peking az országos drogellenes kampány nagykövetévé nevezte ki, arca kábítószerélvezet-ellenes hirdetések és plakátok ezreiről köszönt akkor vissza.

Chan részben saját hibájának nevezte fia bűnét, s úgy fogalmazott: az eset azt bizonyítja: nem nevelte elég jól a fiát, akivel most együtt vállalja a felelősséget és “a társadalom előtt meghajolva bocsánatot kér” azért. Remélem, hogy a fiam ügyének leckéjét komolyan veszik a fiatalok, és távol maradnak a drogoktól” fogalmazott Chan.

A színész fiát, a 32 éves Jaycee Chant múlt hét végén vették őrizetbe, miután egy pekingi masszázsszalonban marihuána fogyasztásán kapták. A rajtaütést követő vizsgálat során a színészként és énekesként szárnyait próbálgató Jaycee otthonában – pontosabban egy Jackie Chan nevén lévő pekingi villában – több mint 100 grammot találtak a Kínában tiltott szerből. A férfi az állami televízióban kért bocsánatot, s bevallotta: 2006 óta fogyaszt marihuánát.

Kultúra-film-híresség-bűnügy-Kína Bocsánatot kért fia drogügye miatt Jackie Chan

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top