Szabadidő

Alsóörs, Györök, Füred és Gyenesdiás nyerte a balatoni strandok versenyét

A vendégek többnyire elégedettek a balatoni strandokkal a Balatontipp.hu frissen zárult felmérése szerint, bár a vécéhelyzet és a parkolás rosszpontokat kapott.

Győrffy Árpád, a balatoni strandokról információkat közlő honlap szerkesztője elmondta, ebben a szezonban hatodik alkalommal hirdették meg strandértékelő programjukat. Az értékelésbe bekapcsolódó több mint háromezer fürdőző az iskolai osztályzatok szerint minősítette a strandokat, illetve szolgáltatásaikat, az eredmények visszaigazolták az elmúlt évek fejlesztéseit.

A strandok a korábbiaknál jobb, 4,5-ös átlagjegyet kaptak, részben a játéklehetőségek fejlesztése miatt. Javult a sportolási lehetőségek megítélése is, s hasonlóan nagyon jó minősítést, 4,6-os osztályzatot kapott a parti részek gondozottsága.
A leggyengébb átlagjegyet (4,4) a mosdók és az illemhelyek kapták, illetve a parkolási lehetőségek.

A mintegy száz nyilvánosan működő balatoni strandból összesen 58-at osztályoztak a fürdőzők.
Az első helyen, 4,7-es átlagosztályzatot kapva, az alsóörsi és a balatongyöröki községi strand, a balatonfüredi Kisfaludy strand és a gyenesdiási Játékstrand végzett.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top