Szabadidő

Jön a 3000. Füles!

Oldalain több mint 39 000 keresztrejtvény, 3800 sztár és 500-nál is több mű képregényváltozata tűnt fel, valamint az első Poénvadászat, Plusz egy vicc és Sudoku feladvány közlése is a lapnak köszönhető.
Jön a 3000. Füles!

Sajtótörténelmet írt Magyarország legnépszerűbb rejtvénylapja, a Füles, hiszen 2014. augusztus 19-én megjelenik a 3000. jubileumi szám, ami nemcsak a magazin, de a hazai újságkiadás történetében is óriási siker. És hatalmas teljesítmény is, hiszen a Füles háromezer héten keresztül több tíz millió embernek nyújtott kikapcsolódást, szórakozást, ismeretet, játékot, kihívást. Ebben az 57 évet felölelő időszakban több mint 39 000 keresztrejtvényt közölt.

Mérhetetlen büszkeség, hogy Magyarországon a Fülesben jelent meg először Poénvadászat és Bűvös négyzet, ami ma Sudokuként hódít. Sőt, a világon egyedülálló módon a lapban került nyomtatásba először a legnépszerűbb feladványok közé tartozó Plusz egy vicc típusú rejtvény. Hihetetlen, de csak az újság nevével összeforrt Tanár úr, kérem! című kvízrovatban 40 ezernél is több kérdést tettek fel olvasóiknak.

A Füles pedig már a bulvárlapok megjelenése előtt sok színművészt, tévés személyiséget, énekest, zenekart és modellt mutatott be, így lehetséges az, hogy az elmúlt időszakban 3800 hazai és külföldi sztár tűnt fel borítóoldalain. A legtöbbször, pontosan 13 alkalommal, Kovács Kati Kossuth-díjas énekesnő mosolygott a címlapon.

A Füles méltán híres különleges pályázatairól, értékes díjairól. A több ezer nyeremény között sorsoltak ki pecsétgyűrűt, autóbuszjegyet, festményt, nyalókát, báli meghívót, szerszámos ládát, édességcsomagot, szüretelést, színházbérletet, eurót vagy éppen élő malacot. Ez utóbbi pályázat bizonyult a legnépszerűbbnek: 80 000 megfejtés érkezett rá 1969-ben.

Az elmúlt háromezer hét alatt pedig 115 000 000 forintnál is több készpénzt sorsoltak ki az olvasók között!

A képregények szerelmesei is hitetlenkedve fogadhatják a tényt: eddig 500-at is meghaladó számú irodalmi mű képregényváltozatát közölte a lap. És a két évszázadon átívelő Füles még ma is tud újdonságot nyújtani, hiszen hozzá köthető az iPadre kifejlesztett első magyar nyelvű skandi rejtvényalkalmazás.

A jubileumi Füles Retró válogatás című kiemelt blokkal és 1 millió forint értékű
különleges nyereményekkel ünnepli a 3000. számot.

Fotó: NLC
Fotó: NLC

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top