Szabadidő

A 10 legőrültebb flashmob

Ti is szívesen részesei lennétek egy-egy világraszóló produkciónak? Nem kell ehhez Hollywoodba menni, elég, ha nyitva tartjátok a szemeteket, amikor az utcán jártok, mert a legváratlanabb helyszíneken és pillanatokban futhattok bele ezekbe. Meglepő kreativitás, őrült ötletek, megdöbbentő reakciók, avagy összegyűjtöttük nektek a világ top 10 flashmobját!

1. Egy megállónyi élmény

Napi rutintevékenység metróval közlekedni, de nem akkor, amikor egy egész szimfonikus zenekar is felszáll mellénk. Ti mit szólnátok, ha a mellettetek ülő egyszer csak rázendítene a Peer Gyntre?

2. Bicajparádé

Ne nagyon próbáljatok krosszozni egy vasúti váróteremben, ha nem akarjátok utána kitáncolni magatokat a kínos szituációból. Akrobatikus biciklisbemutató az örök Bicycle race slágerrel a brüsszeli központi pályaudvaron.

3. Szabad a csók

Bár a szerelem valóban a legváratlanabb pillanatokban találhat rá az emberre, azért a torontói piacnál sokkal megfelelőbb helyszínt is el tudnék képzelni ehhez. Ettől függetlenül biztosan annak is megvan a varázsa, amikor a húspultok között csókolózik az ember.

4. Dalra fakad a Covent Garden

A régi, jól bevált módszer, ha így nem megy, akkor megy másképp. Ha az emberek nem mennek operába, akkor az opera megy az emberekhez. Ilyen, amikor egy egész operaház dalra fakad a nyílt utcán, karmesterestől, zenekarostól, kórusostól együtt.

5. Szupermarket-“akció”

A vásárlások leginkább idegölő része, amikor a pénztárnál kígyózó sorokat kell kivárni. De azért rögtön más a helyzet, ha eközben a vásárló és a pénztárosnő elszórakoztat bennünket egy kis borral, duettel, szerelmi jelenettel.

6. Ha már nem bírod tovább, táncolj!

Valljuk be, meglehetősen unalmas lehet egész nap egy elektronikai szaküzletben “eladni”. Nem is csoda, ha a személyzet fellázad, és tömegtáncba kezd a vásárlók legnagyobb döbbenetére.

7. A félelem legjobb ellenszere

Ha félsz a repüléstől, reménykedj, hogy olyan gépet választottál, amelyen az út mellé spontán bulit is kapsz. A Sydney-ből induló gép utasainak szerencséjük volt, ők az Oroszlánkirályból kaptak egy hangulatos részletet figyelemelterelésként.

8. Tömegjelenet másképp

Voltatok már szakmai konferencián és kiállításon? A legtöbb dögunalom. Ezért igencsak jó ötlet a szervezőktől, ha valami különlegességgel dobják fel. Például egy nyüzsgő Pezsgőduettel, persze mind az éneklésbe, mind a pezsgőzésbe bevonva a résztvevőket.

9. Modern kor, modern esküvő

Kinek kell már a hagyományos templomi bevonulás, a klasszikus ceremónia és a násznép bömbölése? Ennek a párnak biztosan nem! Nézzétek meg, mit művelnek még az esküvő előtt, és gondoljatok bele, miket találhatnak ki majd együtt a házaséveik alatt!

10. Szülinap nyilvánosan

Felesleges kacatok, erőltetett ajándékok, amelyeknek sem az ünnepelt, sem az ajándékozó nem örül. Biztos, hogy mindenkinek volt része már ebben is, abban is. Mi viszont remek ötletet találtunk: szülinapozz Budapest kellős közepén!

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top