Szabadidő

Nem engedi a trónt – Robert Downey Jr. keresi a legtöbbet Hollywoodban

2013 júniusa és 2014 júniusa között 75 millió dollárt kaszált, pedig ez idő alatt egyetlen mini-mellékszerepben tűnt csak fel a mozikban Robert Downey Jr. Honnan a pénz? És kik loholnak a nyomában?

A Forbes magazin jó szokásához híven szakértők hada segítségével idén is összeállította a legjobban kereső hollywoodi sztárok listáját, amelynek első helyére hajszálpontosan a tavalyival megegyező összeggel idén is Robert Downey Jr. került. De hogyan lehetséges ez, ha a sztár ez idő alatt mindössze egy alig néhány perces jelenést produkált a Chef című vígjátékban? A megoldás: részesedés. A 2013 áprilisában bemutatkozó Vasember 3. több mint egymilliárd dolláros részesedéséből most kapta meg a neki járó falatot, ráadásul már felvehette a Bosszúállók folytatásáért járó előlegét is, amit szintén mostanság forgatott. A színészeivel általában meglehetősen szűkmarkú Marvel Downey Jr.-ral elég bőkezűen bánik, de teszem hozzá: joggal. Nélküle valószínűleg nem tódulnának a nézők a Vasember-mozikra, és a Bosszúállók sem döntögetett volna csúcsbevételeket.

A lista további nagy érdekessége, hogy az izomagy Dwayne Johnson futott be a második helyére, aki láthatóan jobb üzletember, mint színész, és a Herkules filmért, valamint a Halálos iramban- és a G. I. Joe-folytatásokért elég tisztességes summát, 52 millió dollárt kapott. Őt Bradley Cooper követi, akinek leginkább a Másnaposok 3., az Amerikai botrány bevételeiből és A Galaxis őrzőiért kapott gázsijából jött össze 46 millió. A negyedik helyen Leonardo Dicaprio tanyázik, aki főképp A Wall Street farkasa világsikerének köszönheti a 39 millió dolláros teljesítményét. De hová tűnt Brad Pitt?

A tízes lista így fest:
1. Robert Downey Jr. – 75 millió dollár
2. Dwayne Johnson – 52 millió dollár
3. Bradley Cooper – 46 millió dollár
4. Leonardo DiCaprio – 39 millió dollár
5. Chris Hemsworth – 37 millió dollár
6. Liam Neeson – 36 millió dollár
7. Ben Affleck – 35 millió dollár
8. Christian Bale – 35 millió dollár
9. Will Smith – 32 millió dollár
10. Mark Wahlberg – 32 millió dollár

Nem engedi a trónt – Robert Downey Jr. keresi a legtöbbet Hollywoodban

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top