Szabadidő

Grammy-díjas énekesnő lázad a műszépségek ellen

Hatalmas póthaj, semmi bőrhiba, tökéletes szemöldök, gyantázott lábak, hibátlan smink, semmi súlyfelesleg. Nem az számít, hogy te jól érzed-e magad a bőrödben, hanem az, hogy a környezeted elfogadjon. Na ebből van elege a Grammy-díjas énekesnőnek!

Colbie Caillat, Grammy-díjas énekesnő egy igazán erőteljes dallal tért vissza. A Try üzenete pedig pontosan az, amit a klipben látsz: elég volt a photoshopolt szépségideálokból, az eltüntetett ráncokból, a póthajból meg a tökéletes szemöldökből. Abból, hogy már tízévesen ennek akarnak megfelelni a lányok.

“Szerintem hatalmas nyomás van az embereken, miközben a legfontosabbnak annak kéne lennie, hogy boldogok legyenek. A legtöbbször az emberek, akikkel együtt dolgozom, azt akarják tőlem, hogy tökéletes legyek, gyönyörű körmökkel, hosszú, szexis hajzuhataggal, hibátlan sminkkel és divatos öltözékkel. De a helyzet az, hogy én akkor érzem jól magam a bőrömben, ha nem így nézek ki. A legtöbb nő azzal szembesül, hogy elvár a környezete tőle valamit, és ezért nem tudunk önmagunk lenni. Ha pattanásos a bőrünk, felszedünk néhány kilót, ha lesz pár ősz hajszálunk… azonnal próbáljuk elrejteni ezeket, csak azért, mert a tökéletes az elfogadott” – nyilatkozta Colbie az Elle magazinnak.

A klip első részében még minden hölgy tökéletesen fest, aztán még tökéletesebben, mert egyszerűen önmaguk mernek lenni. Ami nem egyenlő természetesen azzal, hogy elhanyagoljuk magunkat, és flipflop papucsban csattogunk végig rendre az utcán zsíros hajjal. Csak az egészséges középutat kell eltalálni, amibe még mindig sok minden belefér.

Nem lehet egyébként nem párhuzamot vonni a Grammy-díjas énekesnő, és a magyar Boggie Parfüm című dala között. Csemer Bogi idén januárban robbant be ezzel a számmal, és megannyi külföldi hírportál is foglalkozott vele. Az üzenet nála is hasonló volt. “A Parfümben és a klipben benne van egy enyhén burkolt társadalmi kritika arról, ahogyan a világ, a show-biznisz működik, és fontos az az üzenet is, hogy fogadjuk el és szeressük önmagunkat” – nyilatkozta a Nők Lapja Cafénak a magyar énekesnő.

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top