Szabadidő

Mégsem épül síközpont a Normafánál

Megúszta a reformot a népszerű és kedvelt kirándulóterület! Mégsem húzzák fel ugyanis a kormány által tervezett "európai színvonalú" sportkomplexumot.

Nem építenek a Harangvölgyig érő sípályát a Normafánál, és újabb épületeket sem akarnak elhelyezni a kérdéses területen – árulta el Pokorni Zoltán. A XII. kerületi polgármester szerint a Normafával kapcsolatos munkák egyeztetéseinél több szempontot is figyelembe kell venni, hogy mindenki – a kerékpárosok, gyalogosok, kutyások, nagycsaládosok és természetvédők – igényeinek megfeleljenek. “Ma már minden szereplő pontosan látja, hogy nincs szó semmilyen beruházásról, és ezt a korábban tiltakozásuknak hangot adó zöld szervezetek is támogatják” – hangzott el a kulcsmondat.

Pokorni szerint minden funkció elhelyezhető ugyanis a meglévő épületekben, sőt a meglévők számát csökkenteni is lehetne: a “kísértetkastélyt”, azaz az egykori Hotel Olimpiát érdemes lenne lebontani, hiszen ott lehetne kialakítani a meghosszabbítandó fogaskerekű vasút felső végállomását. Az építési övezetbe tartozó ingatlanon pedig a sportolókat kiszolgáló csomagmegőrző, büfé, tusoló, toalett vagy egy kerékpárkölcsönző is bőven elférne.

Mindenesetre remek hír, hogy továbbra is zavartalanul sétálhatunk, kirándulhatunk, kutyát sétáltathatunk, vagy éppen rétesezhetünk, s nem kell attól tartanunk, hogy rohamszerűen ellepik majd a behóágyúzott hegyet a kisdiákok, akiket tornaóra keretében síelésre vezényeltek ki.

Forrás: Népszava / Hegyvidék

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top