Szabadidő

Ismerd meg belülről a Barátok közt-házat!

Persze a ház nem attól különleges, hogy nap mint nap látjuk kívülről egy tévésorozatban, hanem hogy a 100 éves Wekerle-telep része. Itt az ideje, hogy megismerjük a titkait. Bloggerünk kalauzol minket.

Pár napja megígértem, hogy visszatérek még a Wekerle-telepre, hogy bemutassam a legismertebb 100 éves házat és eláruljam annak titkát. A legnagyobb nézettségű szappanopera, az 1998 óta futó Barátok közt tette híressé a Kós Károly tér 4. szám alatti épületet. A főcímben látható, Mátyás Király térinek nevezett épület és a körülötte található park a mai napig gyakori helyszíne a kültéri filmforgatásoknak. A belső forgatásoknak a Budatétényben felépített, több mint 1000 m2-es stúdió ad helyet. Aki tehát arra számít, hogy most bemutatom a Rózsa bisztrót, vagy Novák Laci kis boltját, az nagyot téved. Nem találkoztam a Vili bácsival sem, Balogh Nóra és Berényi Miklós sem járt arra, sőt Magdi anyus szelleme sem kísértet. Ennek ellenére javaslom, hogy olvass tovább, mert garantáltan lesz egy-két meglepetés.

Ismerd meg belülről a Barátok közt házat!

 

A sorozat kedvelői által jól ismert bejárat:

Ismerd meg belülről a Barátok közt házat!

 

Az udvarba érkezőket a Rózsa bisztró hiánya okozta döbbenetből felocsúdva szemből ez a látvány fogadja:

Ismerd meg belülről a Barátok közt házat!

 

A ház történetéről és titkairól a Közel és távol blogon tudhatsz meg részleteket, ahol még több kép is vár rád.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top