Szabadidő

Ma kezdődik a Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivál

A 300 könyvújdonságot felvonultató eseményen mintegy 380 programot tartanak. Az idei díszvendég Törökország, valamint Sofi Oksanen finn írónő.

Magyarország európai uniós csatlakozásának 10., az első világháború kitörésének 100., a berlini fal leomlásának 25. és a holokauszt 70. évfordulójáról is megemlékezik a csütörtökön kezdődő XXI. Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivál. A rendezvényen 35 ország több mint 60 szerzője, valamint mintegy 450 magyar író vesz részt.

Ma kezdődik a Budapesti Nemzetközi KönyvfesztiválA könyv és a szerzői jog világnapjához kapcsolódó rendezvényt csütörtökön Navracsics Tibor közigazgatási és igazságügyi miniszter nyitja meg, ezt követően hallható a pódiumbeszélgetés a díszvendég íróval, Sofi Oksanennel. A finn alkotónak Tarlós István főpolgármester és Kocsis András Sándor, az MKKE (Magyar Könyvkiadók és Könyvterjesztők Egyesülése) elnöke adja át a Budapest Nagydíjat, a laudációt Tóth Krisztina író, költő mondja el.

A díszvendég ország Törökország lesz. A török könyvkiadás egy 150 négyzetméteres standon mutatkozhat be a fesztiválon, a török irodalmat 12 szerző, valamint egy 1500 könyvből álló kollekció képviseli.

Az Európa Pontban négy szekcióban zajlik majd pénteken az Európai Írótalálkozó, amelyen 25 külföldi és 7 hazai író vesz részt, többek között Sofi Oksanen, Anne Applebaum, Ulla-Lena Lundberg, Spiró György, Daniel Balanescu, Háy János, Elif Safak és Jassan Preisler. Az Európai Elsőkönyvesek Fesztiváljára, amelyen Magyarországot Hidas Judit képviseli, 19 írót várnak.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top