Szabadidő

Programok hétvégére: Csipke- és könyvfesztivál

Április utolsó hétvégéjén sem érdemes otthon ülni. Látogass inkább el a Csipkefesztiválra, a Szent György-heti Vigasságokra vagy a Könyvfesztiválra!

Programok hétvégre: Csipke- és könyvfesztivál15. Nemzetközi Csipkefesztivál

15. éve, hogy a Halasi Csipke Közalapítvány életre hívta a nemzetközi csipkefesztivált, ahová a világ minden tájáról várják a csipkekészítőket és a különböző technikával készült alkotásaikat, hogy azokat a két hétig nyitva tartó kiállításon megcsodálhassák a látogatók. A csipkék bemutatásán túl – a megnyitó napját követő szombaton – lehetőség van az elkészítés mozzanataiba is betekinteni, arról ismereteket cserélni.

Hol? Kiskunmajsa
Mikor? Április 25. – május 11.
Mennyi? 200-300 forint

Programok hétvégre: Csipke- és könyvfesztiválSzent György-napi Kihajtási Ünnep

A jószágok kora tavasztól – Szent György napjától – a legelőket járják. A pásztor felelősséggel tartozik a rábízott állatokért, ezért a gazdával közösen megszámolt jószágok számát fába rótták, a rovásfa egyik fele a pásztornál, másik a gazdánál maradt. Ezt a hagyományt ápolják Szent György hetének szombatján Hortobágy vásárterén, ahol a tél búcsúztatásra és a tavasz köszöntésére az öreg pásztorok és a kisbojtárok pásztortüzet gyújtanak.

Hol? Hortobágy
Mikor? Április 26.
Mennyi? Ingyenes

Programok hétvégre: Csipke- és könyvfesztiválMóri Szent György-heti Vigasságok

Mór a Bakony és a Vértes hegység közti völgyben fekvő, 15 000 lakosú, műemlékekben gazdag kisváros. A magyar történelmi borvidékek egyike, amely európai hírnevét a XVIII. században telepített szőlő- és borfajtának, a móri ezerjónak köszönheti. A rendezvény a Mórra látogató vendégek és a helybeliek számára egyaránt kínál sokszínű kulturális, gasztronómiai és borászati programokat.

Hol? Mór
Mikor? Április 24–30.
Mennyi? Ingyenes

Programok hétvégre: Csipke- és könyvfesztiválXXI. Nemzetközi Könyvfesztivál

A könyvfesztivál a magyar könyvkiadás bemutatkozásának legfontosabb terepe, amit mi sem jellemez jobban, mint hogy a magyar kiadók a könyvkultúra minden tematikai ágazatából származó több száz újdonságot és általában a legjelentősebb vállalkozásaikat az áprilisi bemutatkozásra időzítik. Az ünnepi könyvhéttől átörökölt hagyomány, hogy a könyvfesztiválon is az egyik legkedvesebb program az író és olvasója személyes találkozása, az új és régi könyvek ajánlása, dedikálása. 446 magyar író ül majd dedikáló asztalhoz a könyvfesztivál nyitva tartásának három és fél napja alatt, és itt lesz a finn Sofi Oksanen, aki harmincas évei elejére  irodalomi világsztár lett.

Hol? Budapest
Mikor? Április 24–27.
Mennyi? 500 forint

 

Programok hétvégre: Csipke- és könyvfesztivál12. Herényi Virágút

Szabó Tibor & Peltzer Géza, Barabontó együttes, Ungaresca Táncegyüttes, Ferrum Színházi Társulás – csak néhány azon fellépők közül, akik a hagyományos virágnapi ünnepet előadásukkal, megjelenésükkel tovább színesítik. Április 26-án ismét virágba borulnak Herény utcái a 12. Herényi Virágúton, ahol a virágok mellett számos program várja a látogatókat. A nyugat-dunántúli turisztikai régió kiemelt rendezvényén a zöld környezet szerelmesei mellett minden korosztály találhat maga számára kedves elfoglaltságot.

Hol? Szombathely–Herény
Mikor? Április 26–27.
Mennyi? Ingyenes

A Kutya 11. vacsorája Programok hétvégre: Csipke- és könyvfesztivál

2014. jubileumi év A Kutya Vacsorájának, hiszen idén 11. születésnapjukat ünneplik az ebek. Ez az életkor, mint tudjuk, emberi életévekben 77-nek számít…  Az éltes kor ellenére a zenekar tevékenyebb, mint valaha, lépten-nyomon készülnek ugyanis a dalok az új lemezre, amely hamarosan napvilágot is lát.  Az alkotásra szánt évben azonban időnként megtörik a csendet, színpadra állnak egymástól minél távolabbi kedvenc városaikban, és egy-egy exkluzív koncertet adnak. Ezekről még a budapesti rajongók sem maradnak le, hiszen mindkét koncertre autóbuszok indulnak. A kirándulás költsége tartalmazza az oda-vissza út és a koncert árát is.

Hol? Pécs, Sopron
Mikor? Május 9–10.
Mennyi? 8500 forint

Programok hétvégre: Csipke- és könyvfesztiválIII. Vakációváró fesztivál – GRUND

A Felelős Szülők Iskolája a Grund keretében immár harmadik alkalommal mutatja be azokat a minőségi szabadidős programokat, táborokat, képesség- és készségfejlesztő játékokat, foglalkozásokat, amelyek szórakoztató, ugyanakkor tartalmas időtöltést kínálnak a nyári vakáció alatt is. Ugrálóvár, társasjátékok, sportvetélkedők, Alma-koncert, Baba-mama szoba, kerékpáros akadálypálya, szépség- és bőrápolás, házi készítésű ínyencségek, logikai fejtörők, kalandpark, állatszelídítő és simogató, sok ajándék és tombola, képesség- és készségfejlesztés, étkezési és mozgásfejlesztési tanácsadás és arcfestés is vár a Vakációváró fesztiválon.

Hol? Budapest
Mikor? Május 11.
Mennyi? 1900–6500 forint

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top