Szabadidő

Programok húsvétvasárnapra

A háromnapos hétvége számtalan izgalmas programmal kecsegtet, mi húsvét vasárnapjára is a legjobbakból szemezgettünk.

Szépasszony-völgyi Húsvét
Egy hagyományőrző rendezvény egy csodálatos helyen, az egri Szépasszony-völgyben. A kilátogatók találkozhatnak a hazai hagyományok szinte mindegyikével, a locsolás, a vesszőzés vagy a tojásfestés utánozhatatlan hangulatával. Természetesen a szervezők nemcsak a hagyományok felelevenítését szorgalmazzák, hanem tartalmas programokat – táncház, koncert, gyermekműsor, kézművesvásár – is kínálnak. A kísérő programok között szerepel népművészeti kirakodóvásár, pónilovaglás és körhinta is.

Hol? Eger
Mikor? Április 20.
Mennyi? Részben ingyenes

Hetedhét táncház – Nagykunság és a citera
Zenés, táncos, énekes foglalkozás mesével gyerekeknek, ahol a legkiválóbb muzsikusok, hagyományőrző hangszeres mesterek és táncmesterek segítségével tehetik meg kezdő tánclépéseiket a gyerkőcök, ismerkedhetnek tájaink hagyományaival: meséivel, játékaival, szokásaival, zenéjével, dalaival és az egyes tájak jellegzetes hangszereivel, nemcsak hallgatóként, hanem a közös játék és tánc résztvevőjeként is.

Hol? Budapest
Mikor? Április 20.
Mennyi? Ingyenes

Kaláka-vasárnap – Mézes Húsvét
Birkanyírási és méhészeti bemutató is lesz Ócsán, április 20-án. 11 órakor Szelesné Kása Ilona tojásfestő népművész Hímesúton című kiállításának megnyitója és mesterségbemutató várja a látogatókat. A gyerekeket kézműves-foglalkozások, énekes játékok is várják a Dal-Mese Műhely közreműködésével.

Hol? Ócsa, Tájház
Mikor? Április 20.
Mennyi? 500–1200 forint

Húsvéthétfői vigasságok a bólyi pincefaluban
Az EMMAUSZ-járás máig fennmaradó, 100 évre is visszanyúló, eredendően bólyi német népszokás. Húsvéthétfő délelőttjén a bólyi pincefalu mellett elterülő Kálvária-dombon szabadtéri szentmisével kezdődik a rendezvény. Az ünneplés a kora délutáni órákban a pincesoron folytatódik, amikor az évszázados hagyomány szerint a családok rokonaikkal és vendégeikkel kivonulnak a települést övező pincefaluba, ahol a 400 pince közül a legtöbb présházként és pincefogadóként működik. A helyi és környékbeli pincegazdák nyitott ajtókkal és a táj jellegzetes boraival várják az érdeklődőket.

Hol? Boly, Pincefalu
Mikor? Április 21.
Mennyi? Ingyenes

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top