Szabadidő

Áprilisi könyvajánlatok

Borzongató krimik, érzelmes lányregények, izgalmas riportkötetek az idei tavasz slágerei. Összeállításunkban a legjobbakból szemezgettünk nektek!

Áprilisi könyvajánlatokSaskia Sarginson: Ikrek
(Alexandra Kiadó)

Két gyermek, Viola és Isolte, ikrekként látták meg a napvilágot, és sokáig elválaszthatatlanok voltak. Csakhogy immár felnőttek, és az életük, a személyiségük nagyon is különböző. Isolde egy sikeres, londoni divatmagazin újságírójaként éli nagyvilági életét, Viola élete viszont valóságos csődtömeg a depressziója és az ezzel együtt járó táplálkozási problémái miatt. Vajon mi lehet az, ami egymástól ennyire távol eső vágányokra terelte az életüket? Egy rémisztő, múltbéli tragédia a baj forrása, amely egyszeriben igazi lidércnyomásként tér vissza a mindennapjaikba. Eljön az idő, hogy kénytelen-kelletlen együtt dolgozzák fel a megélt traumát. Saskia Sarginson megérintő regénye vadregényes tájakon át kalauzolja el az olvasót az ikrek múltjába – ez bizony egy izgalmakkal teli, mély, lélektani krimi.

Áprilisi könyvajánlatokJonathan Kellerman: Bűntudat
(General Press Kiadó)

Az eset több, mint borzongató: egy újonnan vásárolt családi ház felújítása során kerül elő egy évtizedekkel korábban eltemetett kisbaba csontváza, nem sokkal később pedig egy közeli parkban bukkannak hasonló szörnyűségre. Milo Sturgis és Alex Delaware, a Los Angeles-i gyilkossági csoport briliánsnak kikiáltott kettőse kezdi felderíteni a régi tragédiát, és annak összefonódását a jelennel. A sötét múltból felsejlik egy titkos szerelem, melynek egyik szereplője ma is él, és különös történetet mesél el a nyomozóknak egy korábban illegális abortuszok lebonyolításából élő klinikáról. Vajon az asszonynak is köze van a csontvázakhoz? Az ügy egészen szövevényes, a krimi pedig olyan sodró és kiszámíthatatlan, hogy olvasóként szinte lehetetlen ráhibázni a rejtély megoldására. Jonathan Kellerman méltán a pszicho-thrillerek királya.

Áprilisi könyvajánlatokJulie Klassen: A házitanító lánya
(General Press Kiadó)

Egy fiatal lány egy ódon kastélyban, összezárva két különös fiatalemberrel. De hogy kerül oda Emma? Miután az édesanyja meghal, apja bezárja a család magániskoláját, és tanítónak szegődik a dúsgazdag Weston családhoz. A csonka család beköltözik a hatalmas, tekintélyt parancsoló, furcsa hangulatú kastélyba, ahol hátborzongató dolgok történnek: az éj leple alatt valaki zongorán játszik, és rendre egy titokzatos alak tűnik fel a rémült lány szobájában. Mindemellett Emma szívét rabul ejti a kellemes modorú Philip Weston, ám ahogy vonzza ő, a bátyja, a gonosz természetű Henry úgy taszítja. A lányban dúlnak az érzelmek: egyszerre szerelmes, kétkedő, rettegő, és minden józansága ködbe vész. A lelke háborgó tenger, a nyomasztó történések hatására megváltozik az önmagáról és a világról alkotott képe. A személyiségfejlődés tökéletes bemutatója Julie Klassen regénye.

Áprilisi könyvajánlatokKiss Viktória: Bíborláng
(e-book, Publio Kiadó)

Lendületes, jó stílusú romantikus regényt írt egy első könyves hazai szerző, Kiss Viktória. A Bíborlángban Bogi, a Bostonban élő magyar lány keresi a boldogságát. Egy sikertelen vizsga, egy élménydús éjszaka és egy feledni vágyott gyilkosság szemtanújaként menekült el itthonról és vetette meg a lábát az Egyesült Államokban. Azonban a múltja itt is utoléri, méghozzá egy felkavaró újságcikk formájában. Egyetlen öröme, hogy beteljesül a szerelme, ám mindez mit sem ér, ha a kálváriája folytatódik, és nem lehet boldog. Vajon hányszor kell az életben mindent újrakezdeni ahhoz, hogy ráleljünk a vágyott harmóniára? Bogi harca ebben a kötetben lélekpróbáló, és minden pillanatban kérdéses, képes lesz-e a kezébe venni az irányítást az élete fölött, vagy újra és újra elgyengül, kiszolgáltatva önmagát a történéseknek – ahogyan, valljuk be, a legtöbben tesszük.

Áprilisi könyvajánlatokReza Aslan: A zelóta – A názáreti Jézus élete és kora
(Scolar Kiadó)

Názáreti Jézus története a valaha volt egyik legfontosabb történet – Reza Aslan megosztó, komoly témához nyúlt, amikor megírta ezt a könyvet, nem is csoda, hogy szerte a világban nagy érdeklődést keltett. A The New York Times bestsellere ugyanis a legprovokatívabb botránykönyv, amit ebben a témában el lehet képzelni, megerősíti és egyben átértelmezi Jézus küldetését. Mindemellett elegáns, elgondolkodtató életrajz is ez a kötet, ráadásul a cselekménye állandó, regényes izgalomban tart. Egy férfiról, egy korszakról és egy vallás születéséről szól, nem mellesleg a rangos Booklist Publishers Weekly Bookish értékelése szerint ez az év egyik legjobb könyve.

Áprilisi könyvajánlatokA. D. Miller: Hóvirágok
(Geopen Kiadó)

A. D. Miller Hóvirágok című regényét már húsz nyelvre lefordították, és a megfilmesítés jogait is megvásárolták, mire a kötet hazánkba is megérkezett. A Moszkvában játszódó bűnügyi történet felvonultatja az éjszakai élet szereplőit: kiélt nőszemélyek, kétes hírű vagányok, piti bűnözők és igazi nagykutyák világa ez, amelybe Nick, a sármos angol jogász is belecsöppen. A sodró, izgalmas történések hevében nem veszi észre, hogy furcsa ügyletekbe keveredik, és a játékból hirtelen életveszélyes hajsza lesz. Miután megment két szép orosz lányt egy zsebtolvajtól, többé már nem képes az életét irányítani: őrült szerelemmel szeret bele egyikükbe, és nem is sejti, hogy ebben a történetben ő a gyanútlan áldozat. Miller regényében hátborzongató titkokra derül fény, és sajnos a hó alatt örök álmot alvó halottakra is.

Áprilisi könyvajánlatokDavid Benioff: Tolvajok tele
(Fumax Kiadó)

Gondolatébresztő, mulatságos és olvasmányos regény a Tolvajok tele, ami a második világháborúban játszódik, és valójában két csélcsap siheder férfivá éréséről szól. Lev és Kolja Leningrádban raboskodnak, kivégzésre várva, amikor váratlan, életmentő megbízatást kapnak: tojásokat kell szerezniük a nagy hatalmú ezredes lányának lakodalmához. A küldetés az éhező Leningrádban szinte lehetetlen, ám a fiúk nekivágnak az életükért a csaták sújtotta város kíméletlen poklában, sőt az ellenség vonalain túl is a becses kincset kutatják. A pörgős, szinte filmszerű kötet szerzője forgatókönyveket ír, és ő az utóbbi évek egyik legsikeresebb sorozatának, a Trónok harcának alkotója is.

Áprilisi könyvajánlatokFejős Éva: Száz éjjel vártam
(Erawan Kiadó)

Andi azt hiszi, boldog kapcsolatban él a párjával, egészen addig, míg a srác váratlanul félre nem lép. A lány nem tudja feldolgozni a csalódást, ezért szakít vele, majd bánatában vidékre utazik, hogy heteken át a tűző napon, egy gumimatracon ringatózva nyalogassa a sebeit, amiből több is van, hiszen úgy tűnik, a munkahelyének is befellegzett. Lelkiállapota rendkívül rossz: dühkitörései, látomásai, különböző félelmei árnyékolják be mindennapjait. Új otthonában azonban egy kincset talál, és ez kizökkenti eddigi életéből. Hirtelen minden új értelmet kap, és felmerül a kérdés: vajon miért tűnt el nyomtalanul hirtelen szakításuk után a szerelme, miért nem nyitott arra, hogy tisztázzák a múltat? És vajon mi köze Alexnek és Andinak a világ távoli pontján kitört forradalomhoz? Fejős Éva 2000-ben írt, eddig meg nem jelent regénye igazi izgalmas, érzelmi hullámvasút, sok kalanddal és romantikával.

Áprilisi könyvajánlatokKordos Szabolcs: Eszem-iszom, Hungary
(XXI. Század Kiadó)

Kordos Szabolcs Hungary-köteteinek újabb darabja, amely ismét egy hazai, különleges valóságot tár elénk a taxisok és a szállodák meghökkentő titkai után. A szerző ezúttal az éjszakai mulatók sokat látott alkalmazottait kapta mikrofonvégre, és történeteikből kiderül, miként válik konzerv-töltöttkáposztából luxus-főfogás, vagy hogy miként kerülhet a tányérunkba egy csizma (!!!). Kiderülnek a titkok a lángososbódéktól az elit éttermekig, a különböző vendéglátós trükkök, és emellett az is, miként élheti túl a fogadós napról napra a vendéget. Arról is szó esik, miként viselkednek a hazai és nemzetközi hírességeink az éttermekben, és hová vezethet az, ha a földi halandó néhány üveg bor mellett kiengedi a gőzt. Kordos Szabolcs új könyvében szélesvásznú moziként kel életre a hazai vendéglátózás színes világa.

Áprilisi könyvajánlatokCorban Addison: A napfény gyermekei
(Könyvmolyképző Kiadó)

Szökőár pusztít az indiai, tengerparti városban, és az alig 17 éves Ahalya, valamint 15 éves húga, Sita elveszítik a szüleiket. Iskolájukban keresnének menedéket a tragédia után, azonban mindketten emberkereskedők karmai közé kerülnek. A két lány a szexipar legkegyetlenebb, legmélyebb bugyraiba kerül: Mumbai egyik bordélyába, ahol a legnagyobb érték az ártatlanság. Eközben egy amerikai ügyvéd, Thomas Clarke érkezik Indiába, hogy lányának tragikus halála és tönkrement házassága után karitatív feladatokban nyerjen új értelmet az élete. A mumbai szexipar borzalmai porig sújtják, és megfogadja, küzdeni fog az áldozatokért, így hozza össze a sorsa Ahalya és Sita történetével. A három kontinensen átívelő regény rendkívül megindító, fordulatos és sajnos szívfájdítóan igaz. Csak erős idegzetűeknek!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top