Szabadidő

Húsvét: teltházra számítanak a balatoni szállodák

Jó időjárás esetén biztos telt házra számítanak húsvétkor a nagyobb, egész évben nyitva tartó balatoni szállodák, főleg a magyar vendégeknek köszönhetően. A hotelek programokkal és animációkkal is színesítették kínálatukat a gyermekes családok fogadására készülve.

A 120 férőhelyes siófoki Hotel Residence a férőhelyeit idén könnyebben értékesítette eddig, mint tavaly. A szállodában húsvétra a helyek 80 százaléka kelt el előfoglalással, és arra számítanak, hogy a megmaradt szobákat is könnyen értékesíteni fogják az ünnepig. A húsvéti vendégek mintegy 80 százaléka magyar, a többi külföldről érkezik. Mivel tavaly kedvezőtlenebb időpontban, vagyis korábban és rossz időjárási körülmények között volt húsvét, idén mindenképpen jobb foglalásra lehet számítani.

A közel 600 férőhelyes siófoki Hotel Azúr szállodában már csak néhány szabad hely van húsvétra. A vendégkör mintegy 80 százaléka belföldi. A nyári előfoglalások tekintetében a hotel vezetése azt tapasztalta, hogy kevesebb a külföldi, pótolja viszont a kiesést a hazai megnövekedett kereslet, így egyelőre a tavalyihoz hasonlóan alakul a szezon.

A balatonfüredi, 250 férőhelyes Anna Grand Hotelben is telt házra számítanak a húsvéti ünnepek idején. Az előfoglalásoknak köszönhetően a férőhelyek 60-70 százaléka kelt el. A vendégek 90 százaléka egyéni szervezésben érkezik és Magyarországról, így felkészültek rá, hogy sokan az utolsó pillanatra halogatják a döntést, kivárva, milyen időjárás várható és mérlegelve a programlehetőségeket is. A szálloda nyári előfoglalásai a tavalyi, jól sikerült évhez hasonlóan alakultak eddig, a nyári szezonban 80 százalékos, éves viszonylatban 50 százalékos a balatoni hotel kapacitáskihasználtsága.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top