Szabadidő

Megrohamozták a turisták Tibetet

Jelentősen megnőtt a Tibetbe látogató turisták száma az év első negyedében. A helyi idegenforgalmi hivatal szerint ez a kulturális kínálat bővülésének is köszönhető.

Január elejétől március végéig a Tibeti-fennsíkot közel félmillió turista kereste fel, ez 11,4 százalékos emelkedés az elmúlt év hasonló időszakához viszonyítva. A belföldi és külföldi látogatók 503 millió jüannal (18 milliárd forinttal) növelték az idegenforgalmi bevételeket, amelyek tavalyi összehasonlításban 12,5 százalékkal emelkedtek.

A helyi idegenforgalmi hivatal szerint a növekedés a kulturális események és attrakciók egyre bővülő választékának köszönhető, emellett a téli idegenforgalmi csomagok is népszerűek.

A tavasz beköszöntével, amikor a fennsík felmelegszik, egyre több turista látogat el a szent tavakhoz, a Csomolungmához vagy keresi fel Tibet délkeleti erdőségeit. Tibet és a szomszédos Szecsuan tartomány március végén aláírt idegenforgalmi megállapodása révén a régiók idegenforgalmi irodái közösen kínálnak utazásokat a hófedte hegyek és völgyek közé, a tavakhoz. A kínált körutakra várhatóan egyre több turista indul el saját kocsijával vagy az irodáktól bérelt járművekkel.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top