Szabadidő

8 szokatlan hely a nyelvtanuláshoz

Sokan panaszkodnak, hogy nincs idejük nyelvet tanulni. Naná, mivel nem veszik észre, hogy mennyi holt idővel rendelkeznek, amit akár nyelvtanulásra is fordíthatnának! Bloggerünk most mutat néhány helyet, ahol valószínűleg eszedbe sem jutna tanulni, pedig lenne rá időd!

Elismerem, az alábbi pontok többségénél némi előzetes munkára is szükség van. Sok helyütt ugyanis azt javaslom, hallgass nyelvi szövegeket az olvasás helyett, ehhez pedig az kell, hogy a hallgatnivalót rögzítsd előzetesen a telefonodon vagy a számítógépen. Ma már minden telefon képes hangfelvétel készítésére (ezt onnan gondolom, hogy nekem még valódi múlt századi telóm van, egy Nokia 6230-as, de még ezzel is tudok hangot rögzíteni), amit aztán könnyedén visszahallgathatsz, vagy mp3 fájl formátumban mp3 lejátszóra tölthetsz. Légy kreatív, az alábbi ötletek pedig azt is megmutatják, hogyan!

8 szokatlan hely a nyelvtanuláshoz
 

1. Nyelvtanulás séta, futás közben

Nehezen megy a szótanulás? Vedd fel magnóra a számodra legnehezebben megjegyezhető szavakat, és játszd le újra és újra futás vagy a buszhoz kullogás közben! Tíz hallgatás után garantálom, mindegyiket megtanulod!

2. Nyelvtanulás a várakozási idő alatt

Hányszor állunk sorba hosszú percekig a bankban, a pénztárnál, az orvosi rendelőben, nem igaz? Mindig legyen nálad vagy hangfelvétel, amit ilyenkor hallgathatsz, vagy egy könnyű szöveggyűjtemény, újság, amit olvasgathatsz!

3. Nyelvtanulás a zuhany alatt

Miért ne vihetnél be egy magnót a fürdőbe és tehetnél be egy nyelvi CD-t? Ha csak 2-3 szó ragad meg benned a felvételből, már megérte!

A további 5 helyszínt a Spanyolonline blogon találod.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top