Szabadidő

Programok vasárnapra: futófesztivál és Ghymes koncert

A hét utolsó napját a sportnak is szentelhetitek, vagy meghallgathatjátok a gyerekekkel a Ghymes együttes koncertjét is.

4. Rotary Futófesztivál
Negyedik alkalommal rendezik meg Debrecenben a futófesztivált március 30-án. A verseny fővédnöke már negyedik alkalommal Monspart Sarolta tájfutó világbajnok, aki jelenlétével rendszeresen emeli a verseny színvonalát és hangulatát. A résztvevők nagy részét személyesen ismeri, a hatórás rendezvény alatt lelkesen buzdítja a futókat.

Hol? Debrecen
Mikor? Március 30.
Mennyi? 3000-7500 forint

Iparművészeti vásár
Az Iparművészeti Múzeum idén 18 éves vásárán több mint 50 iparművész mutatja be egyedi tervezésű portékáját: ötvösök, divattervezők, keramikusok, valamint grafikusok sorakoznak fel a múzeum földszinti üvegcsarnokában, így a kortárs alkotók és munkájuk megismerése mellett igényes, garantáltan egyedi ajándékok vásárlására is lehetőség nyílik – személyesen az alkotóktól! A kiállítási kínálatban szerepelnek a szecesszió klasszikus mesterei mellett pályakezdő formatervező művészek, valamint az iszlám kultúra páratlan kincsei.

Hol? Budapest
Mikor? Március 30.
Mennyi? 800 forint

Ghymes gyerekkoncert
A Ghymes több mint egy évtizede tart gyerekeknek koncerteket népdalok feldolgozásaiból. Azóta számtalan koncerten jártak a határon túl, nagylemezükből oktatási segédlet lett, és egy új generációhoz hozták közel a magyar népdalkincset, sőt albumukat iskolai oktatási segédletnek nyilvánították. Koncertjeiken nemcsak a hangszereket ismertetik meg kicsikkel, hanem biztosan meg is táncoltatják őket.

Hol? Budapest
Mikor? Március 30.
Mennyi? Ingyenes

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top