Szabadidő

Programok hétvégére: csokoládénapok és magyar ízek vására

Március utolsó hétvégéjén is remek kis programok várnak. Látogassatok el Debrecenbe a csokoládénapokra vagy eredjetek Szulejmán nyomába Pécsett!

Programok hétvégére: Csokoládé Napok és magyar ízek vására5. Gyulai Kolbász- és Sódar Mustra
Szó szerint ínycsiklandozó és üde színfoltja Gyula város egyébként sem szegényes turisztikai és gasztronómiai kínálatának a Gyulai Kolbász- és Sódar Mustra, azaz a hagyományos eljárással készült szárazkolbászok, füstölt sonkák (merthogy a sódar sonkát jelent) és mindenféle húsvéti termékek nemzetközi vására, versenye és kiállítása. A Kolbászfesztivál sokszínűségéről szórakoztató programok gondoskodnak: nemzetek disznóvágása, kirakodóvásár, játszóház, dumaszínház, koncertek szerepelnek a kínálatban.

Hol? Gyula
Mikor? Március 28-30.
Mennyi? Ingyenes

Programok hétvégére: Csokoládé Napok és magyar ízek vásáraDebreceni Csokoládé Napok
Immáron második alkalommal adnak randevút egymásnak a Kölcsey Központban a csokoládérajongók és hazai kézműves csokoládégyártás mesterei. Még több csokoládékészítő, újdonság és bemutató szórakoztatja a közönséget március utolsó hétvégéjén. A csokoládé mindenki számára a boldogságot, a gyermekkor iránti nosztalgiát, a szenvedélyt és egy magasabb szintű élvezetet jelent. A szervezők szeretnék, ha ezt látogatóik is megtapasztalnák, és más szemmel néznének erre a nagy múltra visszatekintő, minden érzékszervünket megérintő különleges csemegére.

Hol? Debrecen
Mikor? Március 29-30.
Mennyi? 1300-1600 forint

Programok hétvégére: Csokoládé Napok és magyar ízek vására7. Kézműves Magyar Ízek Vására
A Kézműves Magyar Ízek Vására 2014 tavaszán a magyar nemzeti konyha hagyományőrző nagyköveteként a tejtermékeket, ezen belül a sajtkészítmények népszerűsítését állítja a rendezvény középpontjába.  A vásáron számos színes programmal és bemutatóval kívánják ösztönözni a látogatókat, hogy mindenképpen minőségi sajtokat fogyasszanak. A színpadon a tej számos feldolgozási formáját mutatják be a szervezők, így a látogatók megismerkedhetnek többek között a vajköpülés, a jó minőségű aludttej és a házi túrórudi elkészítésének fortélyaival. Emellett számos konyhai praktikával és titkos receptötlettel is szolgálnak a minőségi házi sajtok kedvelőinek a hetedik Kézműves Magyar Ízek Vásárán.

Hol? Budapest
Mikor? Március 29-30.
Mennyi? 1500 forint

Programok hétvégére: Csokoládé Napok és magyar ízek vására8. Kecskemét Fringe
A Kecskeméti Ifjúsági Otthon 8. alkalommal rendezi meg a 14-30 éves alkotó fiatalok művészeti fesztiválját, a Kecskemét Fringe-t. Az elmúlt évek során jó néhány fiatalt, csoportot, együttest sikerült “pályára segíteni” minden művészeti ágban. Színes és színvonalas programkínálattal, sok újdonsággal és érdekességgel várják közönségüket a zenészek, táncosok, képzőművészek, filmesek, színjátszók és slammerek Kecskemét különböző közösségi tereiben.

Hol? Kecskemét
Mikor? Március 27-30.
Mennyi? Ingyenes

Programok hétvégére: Csokoládé Napok és magyar ízek vásáraSzulejmán nyomában – Pécs és a törökök
Remek hétvégi program vár a gyerekes családokra március 29-én, a honismereti és turisztikai játéksorozat keretében. Több helyszínen óránkénti szakvezetést terveznek a szervezők. Lesz ismerkedés a pécsi török épületekkel, a város török kori életével. A helyszínekre belépés a nevezettek számára ingyenes.

Hol? Pécs
Mikor? Március 29.
Mennyi? Ingyenes

Programok hétvégére: Csokoládé Napok és magyar ízek vásáraTe meséd! – óvodás foglalkozások
A Te meséd foglalkozás ötvözi a drámajátékot, a népmeséket és a kreatív foglalkozásokat: ezáltal fejlődik a gyermek szókincse, képalkotási képessége, önkifejezési eszköztára.  A mese az egyik legjobb eszköz, amivel a gyermek a belső szorongásait, feszültségeit és bizonytalanságait fel tudja oldani. A mese segítségével a gyermek ösztönösen meg tudja fogalmazni vágyait, félelmeit, aktuális lelki állapotát, és a saját mese megalkotása a kreatív önkifejezésen túl a lelkileg meghatározó élmények feldolgozásának is fontos módja.  A foglalkozásokat pszichodráma-vezetők és drámapedagógusok tartják.

Hol? Budapest
Mikor? Március 27-június 5.
Mennyi?  1500-5000 forint

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top