Szabadidő

Napi 200 fotót készített magáról a selfie-függő fiú

A tökéletes önfotót akarta elkészíteni.
Danny Bowman
Danny Bowman

A 19 éves brit Danny Bowman napi 10 órát töltött azzal, hogy önfotókat készítsen magáról. Ez idő alatt nagyjából 200 képet kattintott el. Kimaradt az iskolából, 6 hónapig ki sem tette a lábát otthonról és mintegy 12 kilót fogyott, hogy minél jobban nézzen ki a képeken. A szülei próbáltak segíteni rajta, ám a fiú agresszíven viselkedett velük. Két év után végül gyógyszerrel kísérelt meg öngyilkosságot, ám az édesanyja még idejében megmentette.

Danny Nagy-Britannia első “hivatalos” selfie-függője, aki jelenleg orvosi segítséggel próbál visszatérni a normális élethez.

“Folyamatosan a tökéletes selfie-t próbáltam elkészíteni, és amikor rájöttem, hogy nem tudom, meg akartam halni” – mesélte a fiú a Mirror riportjában. Ugyanitt elárulta, hogy a képeken Leonardo di Caprióra szeretett volna hasonlítani.

A fiú függősége 15 éves korában kezdődött. Reggelente közvetlenül ébredés után elkezdte magát fotózni, majd készülődés közben is folytatta. Általában legalább 80 önfotót készített még azelőtt, hogy elindult volna az iskolába. Később a tanórákról is egyre gyakrabban lógott, helyettük az iskola mosdójában fotózta magát.

“Az emberek nem veszik észre, hogy ha feltesznek magukról egy fotót a Facebookra vagy a Twitterre, az gyorsan kikerülhet az ellenőrzésük alól. A küldetéseddé válik, hogy elfogadjanak, és ez bárkit tönkretehet. Ez egy valós probléma, mint az alkohol, a drogok vagy a szerencsejáték. Senkinek nem kívánom, hogy átélje azt, amin én keresztülmentem” – fogalmazott Danny.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top