Szabadidő

Budapestre jön Sofi Oksanen

A felkavaró könyvek írónője lesz az idei könyvfesztivál díszvendége.
Sofi Oksanen
Sofi Oksanen

Mintegy 380 programmal várja a közönséget a XXI. Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivál április 24-e és 27-e között, az esemény díszvendége Törökország és Sofi Oksanen finn író lesz. Az 1977-ben született írónő 2003-ban Sztálin tehenei című könyvével robbant be a kortárs északi irodalomba. Ezt követően 2005-ben jelent meg a Baby Jane, majd 2008-ban a világhírt hozó, Tisztogatás című könyve. Magyar nyelven műveit a Scolar Kiadó jelenteti meg, legutóbbi könyve, a Kun kyyhkyset katosiva (Amikor a galambok eltűnnek) a Budapesti Nemzetközi Könyvfesztiválra lát napvilágot.

A könyvfesztivál idei meghívott vendégei között szerepel mások mellett Norman Manea és Matei Florian román író, a magyar származású, Amerikában élő Charles Gati, az ugyancsak Amerikából érkező, lengyel állampolgársággal is rendelkező Anne Applebaum vagy a norvég Jörgen Lorentzen. A négy nap alatt 446 magyar író dedikálja művét, ezek között több száz újdonsággal találkozhat a közönség.

A Millenáris Parkban tartandó rendezvényre 33 országból 64 ismert külföldi alkotót, illetve 446 magyar írót várnak. Törökország először mutatkozik be Budapesten. Hatalmas, 150 négyzetméteres standot állítanak fel a könyvfesztiválra, amelyen 12 török szerző, köztük Elif Safak és Iskender Pala személyesen is részt vesz.

Az idei rendezvényen standdal és kiállítással is megemlékeznek a holokauszt 70. évfordulójáról.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top