Szabadidő

Tényleg ez a nő volt Da Vinci múzsája?

A Tudorok és a Borgiák után itt a legújabb kosztümös, történelmi sorozat, a Da Vinci démonai. És most nem amolyan limonádéműsorról van szó, mint a Szulejmán. A második évad premierje előtt, a Da Vinci szeretőjét alakító Laura Haddockkal arról is beszélgettünk, hogy mennyire valósághű a művészéletet bemutató, kalandos sorozat.
Tényleg ez a nő volt Da Vinci múzsája?

A Da Vinci démonai valós alapokon nyugvó történelmi fikció, amely soha nem látott ábrázolásban mutatja be a különleges tudással megáldott zseni életét, lerombolva tabukat és előítéleteket, feltárva a sokszor zavart és félelmekkel küzdő művész igazi énjét.

A második évadban Leonardo Firenzéből egészen az Inka Birodalomig utazik, és az egyes epizódokból azt is megtudhatjuk, hogyan fonódik össze a művész élete és munkássága a Medici-családdal, és milyen szerep jutott Leonardónak a Pazzi-összeesküvés idején.

A Da Vinci Démonai sorozatban te alakítod Lucreziát, aki miközben Rómának kémkedik, a szíve Firenze felé húzza.  Szereted a karakteredet?
Minden alkalommal, amikor megkapom a szövegkönyvet, rájövök, hogy Lucrezia a létező legösszetettebb nő. És a második évadban az a legjobb, hogy a nézőnek lehetősége lesz visszautazni az időben és megismerni őt tizenöt éves korában. Így végre kiderül, hogy miért kémkedik, miért teszi azt, amit tesz, hiszen nem lehet egyszerűen csak rossz. Nem követhette el mindazokat a bűnöket, gyilkosságokat ok nélkül, ez biztosan a gyerekkorában gyökerezik. Szerintem Lucreziának bűntudata van, fájdalmat érez és bánatot.  

Szóval, míg az első évadban egy kegyetlen kémet látunk, addig a második évadban meglátjuk a sebezhető oldalát is?
Pontosan. Lucrezia is csak álarcot visel…

Több részvéttel leszünk majd iránta?
Határozottan. Jobban meg tudjuk majd érteni.

Lucrezia kitalált személy vagy létezett?
Valóban létezett. Egy textilkereskedőhöz ment hozzá Firenzében.

Tényleg viszonya volt Da Vincivel?
Ünnepelt szépség volt Firenzében abban az időben. És Leonardónak minden vonzó dolgon megakadt a szeme, szóval, ki tudja, volt-e romantikus viszonyuk?

Tényleg ez a nő volt Da Vinci múzsája?

Úgy látod Lucreziát, mint Da Vinci egyfajta múzsáját?
Azt hiszem, neki több múzsája volt egyszerre. Lucrezia kihívás volt számára. Annyira körülbástyázott volt, mivel ilyen titkos életet élt, hogy Da Vinci soha nem tudta őt kiismerni. Időről időre elhagyták egymást, hogy újra visszataláljanak egymáshoz.

Az első évad elején az egyik részben a testedet kifestették, és vad szexjeleneted is volt Leonardóval. Mennyire kényelmetlenek számodra az ilyen intim jelenetek?
Vágás után azért egészen másképpen mutat, mint amikor a felvétel készül. Mert a felvétel során a technikai részletek, a kivitelezés számítanak. Őszintén szólva, ha két ember valóban egymásnak esik, akkor ott elemi szenvedély van.  Mi pedig úgy határoztunk, hogy az igazat mondjuk erről a két emberről, akik éppen együtt akartak lenni abban a pillanatban.

Tényleg ez a nő volt Da Vinci múzsája?

A kosztümök és a sminkek segítenek neked abban, hogy jobban beleéld magad a szerepbe?
Igen, határozottan segít. Az egész folyamat segítségemre van. A forgatásra úgy érkezem meg mint Laura, de teljesen más emberként távozom. Felturbózzák a frizurámat, kifestenek úgy, ahogyan magamat sosem festeném ki. Vicces, hogy én az igazán lágy és édes parfümöket kedvelem, de nagyjából három héttel a forgatás után nem bírtam magamon elviselni. Szerintem ez is Lucreziának köszönhető.

Vittél haza bármit a forgatásról? Lucrezia valamelyik ruháját például?
Te jó ég, azt a piros ruhát nagyon akartam! Nekem varrták, és azt hiszem, tizenkét ruhapróbám volt. A felsőrésze rám ragadt. A szoknyát több száz, kézzel színezett, vörös tollból készítették. Meglehetősen érdekes először találkozni Lucreziával és hallani, amikor megszólal ebben a maszkban. Lucrezia amúgy is különböző maszkok mögött él. 

Tényleg ez a nő volt Da Vinci múzsája?

Mit gondolsz, mi a sorozat nemzetközi sikerének az oka?
Mindenből van benne egy kicsi. Brit színészek, európai sztori és szereplők, és mégis amerikainak tűnik. Mindez kielégíti a különböző  kulturális igényeket.

A világ 125 országában mutatják be 2014 márciusában a Da Vinci démonai második évadát.  A sikersorozat hazánkban mindössze három nappal az amerikai premier után, március 25-én, kedden este 22 órakor debütál a magyar FOX csatornán.

 

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top