Szabadidő

Heti tévéműsor – sztárparádé a dobozban

Az e heti sztárparádéban Naomi Watts és Bridget Fonda, Keira Knightley és Nicole Kidman, Al Pacino és Robert de Niro, Robert Downey Jr. és Jude Law, Matthew McConaughey és Sylvester Stallone, Tom Cruise, Johnny Depp és még sokan mások...
Részletes tévéműsor, online – TV24

Hétfőn este megtörténik A lehetetlen (HBO, 20.05), hiszen soha, senki nem feltételezné, hogy éppen az ő kényelmes luxusnyaralása alatt következik be a katasztrófa. A Naomi Watts és Ewan McGregor főszereplésével készült film a dramaturgia eszközeivel mutatja be a 2006-os délkelet-ázsiai nagy cunamit, illetve annak emberi életekre gyakorolt következményeit. Vagy inkább válasszunk egy Minden gyanú felett (Viasat3, 21.25) álló polgármestert (Al Pacino), aki mégis érintettnek látszik egy igen zűrös, rasszista felhangokkal is bíró ügyben? Talán Bridget Fonda és John Cusack személyisége segít a döntésben… Az ismeretterjesztő dokumentumcsatornákat elárasztják a legkülönfélébb szakterületek és élethelyzetek bemutató valóságshow-k – ezek valóságtartalmát, most nem részleteznénk –, mára egy olyat ajánlanák, melyben egy hajdani tengerészgyalogosnak kell menekülnie az őt üldöző speciális alakulat elől. Az Embervadászat mai adásában (Discovery Channel, 22.00) Joel Lambertnek a lengyel vadonban adatik meg két nap, hogy túlélje az üldözést.

 

Több, mint sport
Több, mint sport

Kedd. Milliárdok álma a Földön, hogy vajon milyen lehet az Élet a lottóötös után? Ma este, mintegy vigaszképpen, a Milliomos mennyasszony (TLC, 21.00) esetét ismerhetjük meg. Az amerikai foci, főleg az amerikai filmekben, általában Több, mint sport (Viasat3, 21.25). E mai dráma fő érdekessége, hogy a főszerepet az idei Oscar-díjas Matthew McConaughey alakítja, jó néhány kilóval sportosabban. Eközben, A Keresztapus (STORY4, 21.35) romantikus és komikus alternatíváját nyújtja a durva, komor gengszterfilmeknek, Jeanne Tripplehornnal, Hugh Granttel és James Caannal a főszerepben. A lator (Duna, 21.45) című olasz vígjáték viszont Jézus Krisztus közvetlen közelébe repíti el a nézőt, a figyelem azonban most egy ügyefogyott szélhámosra, a címszereplőre irányul…

 

A Valkűr
A Valkűr

Szerdán tölthetünk egy órát az Amerikai muzulmánok (TLC, 20.10) között, kereshetünk kincset Kansasban (KincsvadászokNational Geographic, 21.00) vagy megnézzük Dürrenmatt Öreg hölgyének látogatását (Duna, 21.55), egy 2008-ban készült magyar-osztrák tévéfilmen. Mindehhez képest Tom Cruise nyújtja a választékot, Hitler ellen összeesküvő német főtisztként (Valkűr, film+, 21.00), illetve vietnami veteránból lett háborúellenes aktivistaként (Született július 4-én, Viasat3, 21.25). A BBC-n (20.00-tól) viszont újraindul a Fél lábbal a sírban lévő morgós, zsémbes öregember (Richard Wilson) ellenállhatatlanul morbid humorú komédiasorozata.

 

Árnyékország
Árnyékország

Csütörtök estére a STORY4 Európa Liga-focimeccsén kívül (20.55-től) Aranyláz van Alaszkában, Klondike-ban, illetve a Bering-tengeren (Discovery Channel, 21.00-0.00), Árnyékország (Paramount Channel, 19.30) Oxfordban, ahol Debra Winger gyújt világot Sir Anthony Hopkinsnál, illetve Hó hull a cédrusra (Paramount Channel, 21.40) San Pietro szigetén, hátha eltakarja az ott terjengő, zsigeri eredetű, rasszista ostobaságot. Közben Luc Besson Nikita után egy újabb történetet mesél egy erőszakos körülmények között megárvult lányról, aki felnőve szuperügynökként áll bosszút szüleiért (Colombiana, RTL Klub, 22.00).

 

Holtidő
Holtidő

Péntek. Nem tehetek róla, hogy Bohumil Hrabal, a kiváló cseh író idén éppen 100 éve született, és hogy annyi remek film készült írásai alapján, ezért nézzék el nekem, hogy ma is ajánlok egyet, mégpedig a Pacsirták cérnaszálont (Duna, 22.05), mert szeretem. Nem fogja ütni ezt a teljesen más világot, értékrendet, kultúrát képviselő A hihetetlen Hulk (TV2, 22.50) című fantasy, melynek címszerepét Edward Norton kelti életre, mint ahogy a Wesley Snipes alakította kemény zsaru is máshol kerül Forráspont (STORY4, 22.35) közeli állapotba, miközben bűnözők által meggyilkolt társáért készül véres bosszút állni. Előtte Johnny Depp szürke, teljességgel hétköznapi könyvelőként kerül Holtidőbe (FEM3, 21.10), melyből csak igen izgalmas körülmények közepette tud kikecmeregni. Akik viszont még péntek este is ellenállhatatlan kényszert éreznek testük tökéletesítésére, azok a Tükröm, tükröm (National Geographic, 21.00) című ismeretterjesztő filmből megtudhatják, vajon miért történik ez velük.

 

Hideghegy
Hideghegy

Szombaton először megnézzük, hogy Miss Marple hogyan deríti ki A kék muskátli (Story4, 19.30) rejtélyét, feltéve, ha nem merülünk alá a feneketlen mélységbe Verne Gyula legendás hősével, Némó kapitánnyal, az ő víz alatti városába (Film Mánia, 19.00). Ha lehet azt mondani, ezeknél még könnyedebb mulatság lesz A házinyuszi (TV2, 20.00) című komédia, melyben egy kiöregedett Playboy-nyuszi (Anna Faris) tanítja meg az élet általa ismert nagy bölcsességeire az elitfőiskola kollégistáit. Biztonsági futam ma estére Anthony Minghella nagyívű, veretes családdrámája, a Hideghegy (Universal Channel, 21.00), Nicole Kidmannel, Jude Law-val, Renée Zellwegerrel és másokkal. Eközben Alan Rickman egy szemtelenül fiatal Nobel-díjas kémikust alakít a Váltság-Nobel-díj (m2, 21.20) című vígjátékban, akinek ebben a magas státuszban kell számot adnia korábbi, kissé zűrös múltjáról.

 

Lincoln
Lincoln

Vasárnap akkor is vár ránk az Égigérő fű (m1, 14.55), ha ki sem mozdulunk a lakásból! Estére Sherlock Holmes árnyjátéka (RTL Klub, 20.00) a szórakoztató program, amire elég biztosíték Robert Downey Jr. és Jude Law. Spielberg nagyszabású, patetikus Lincoln-életrajza (HBO, 20.00) pedig a komoly, Daniel Day-Lewis zseniális címszereplésével. Lesz azonban Szerelem is a Fehér házban (STORY4, 21.20), amivel adunk a romantikának is egy esélyt ma estére. Robert de Niro egyszerre két igen jó thrillerben is beköszönhet: a Cape Fear – A rettegés foka (Paramount Channel, 21.40) című thrillerben nagyon gonosz lesz, míg a 15 perc hírnévben (Viasat3, 22.00) dörzsölt, kissé nagyképű, de nagyon okos. Éjszakára csak Vágy és vezeklés (TV2, 23.50) marad, Keira Kinghtleyval.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top