Szabadidő

Így néz ki Columbo új szobra Budapesten

Kíváncsiak voltunk, hogyan lakja be a Falk Miksa utcát a leleplezése délutánján Columbo kutyás szobra. Bár nem szólalt meg Szabó Gyula hangján, a járókelők rögtön ölelgetni és fotózni kezdték.

Csütörtökön délután leleplezték Columbo egy évvel ezelőtt beharangozott szobrát Budapesten a Falk Miksa utcában. A sorozat nyomozójának alakja nem magányosan ácsorog jellegzetes ballonkabátjában a Jászai Mari tér közelében, vele van állandó társa, a menhelyről mentett basset houndja.

A mindig akadékoskodó hadnagyot játszó Peter Falknak magyar felmenői is voltak, ezért kaphatott szobrot majdnem három évvel azután, hogy 83 éves korában elhunyt. A találgatásokkal ellentétben viszont valószínűleg csak névrokona lehetett Falk Miksának, a Pester Lloyd egykori főszerkesztőjének, Sissi magyar nyelvtanárának.

Elmentünk, hogy megnézzük, hogyan fest a szobor az új környezetében, és ha már arra jártunk, kikértük pár járókelő véleményét.

Megnézem
Összes kép (1)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top