Szabadidő

A mozivászon 10 legnagyobb nőalakja

Nőnap után kicsivel megmutatjuk nektek a Mozi24 oldal összeállítását. Íme, a 10 legjobb film, amely a nők örök titkának megfejtését kísérelte meg.

Fekete hattyú (2010)
 
Akkora Oscart kapott Natalie Portman az eleinte ártatlan és törékeny, majd már-már gonoszul érzékivé váló balerina megformálásáért, hogy az egész föld beleremegett! És hogy, de hogy megérdemelte! Aronofsky egyik remek elborulása a Fekete hattyú, ami a női lélek sokrétűségét hihetetlenül megrázóan mutatja be.

Elfújta a szél (1939)
 
Hogyan is hagyhatnánk ki a nagy nőalakokról szóló  összeállításból Scarlett O’Harát? Az Elfújta a szél nyolc Oscar-díja közül az egyik Vivien Leight illette meg a makacs és tüzes földbirtokoslány megformálásáért, akire aztán tényleg nem mindennapi élet vár.

Ízek, imák, szerelmek (2010)
 
Hányszor indultunk volna el az izgalmas bizonytalanba, hagyva csapot-papot, és feladva a pocsolya langymelegét? És hányszor tettük meg? Szerencsére van itt egy film, hogy aki gyökeres változásra készül, annak erőt adjon, aki pedig nem, álmodozhasson róla…

Coco Chanel (2009)
 
Ki játszhatta volna el jobban Coco Chanelt, mint Audrey Tautou? A modern nőt, aki a modern nők kora előtt élt, aki a szeretője ingjét hordta, akinek volt mersze fellázadni, és fodros babajelmezek helyett kényelmes ruhákat álmodni a nőknek? És ne felejtsük: a film is zseniális.

A Vaslady (2011)
 
A film, amely Margaret Thatcher, Nagy-Britannia első női miniszterelnökének az életét dolgozza fel, nem feltétlenül tartozik a legjobbak közé. De Meryl Streep játssza! Neki pedig érdemes megnézni az alakítását – ha kételkednél, bízz az Akadémiában, ami Oscar-díjasnak vélte a teljesítményét.

További filmeket a Mozi24 listájában találsz!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top