Szabadidő

Nézd meg Sissi ruháit!

A bécsi Hofburgban található Sissi Múzeum 2014. április 24-től Erzsébet császárné eredeti ruháiból álló kiállítással ünnepli fennállásának tízéves jubileumát.

A bécsi Hofburg császári lakosztályaiban található Sissi Múzeum a tízéves jubileum alkalmából Sissi ruhásszekrényének legkülönlegesebb darabjaiból mutat be átfogó kiállítást. A “Selyem–csipke–hermelin” című tárlaton Erzsébet császárné értékes ruhadarabjait csodálhatjuk meg: két ruháját, egy pongyolát, egy fürdőköpenyt, egy hermelinegyüttest, valamint különböző fehérneműket és kiegészítőket.

Nézd meg Sissi ruháit!

A kiállítási tárgyak között található egy ruha, amelyet 2012-ben a Hermann Historica aukciós ház árverezett el. A különleges ruhadarab Erzsébet császárné vejének tulajdonát képezte, és egy egyszerű ruhásdobozba volt csomagolva, a Sissi hagyatékából származó további kiegészítőkkel és szuvenírekkel együtt. A bécsi Sissi Múzeum 2014-es jubileumi kiállítását április 24-én – Erzsébet császárné és Ferenc József császár esküvőjének napján – nyitja meg a látogatók előtt, és 2014. december 24-én, Erzsébet császárné születésnapján zárja be.

Nézd meg Sissi ruháit!

A 2004-ben megnyitott Sissi Múzeum az évek során Bécs egyik legkedveltebb látnivalójává nőtte ki magát. Igazán látványos és különleges módon ábrázolja a császárné életét. Ezen belül a Sissi-mítoszt, de számos, az uralkodónő személyéhez kapcsolódó tudományos tényt is felelevenítenek. A múzeum több mint 300 eredeti kiállítási tárggyal büszkélkedhet. A 2009-ben felújított Sissi Múzeum a megnyitása óta több mint hatmillió látogatót fogadott.

Nézd meg Sissi ruháit!

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top